fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sanitat adjudica la redacci贸 del projecte previ a licitar les obres a Castell贸

Sanitat adjudica la redacci贸 del projecte previ a licitar les obres a Castell贸

Marco: “Estem un pas m茅s prop perqu猫 el Raval Universitari compte amb un centre de salut”.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica ha adjudicat la redacci贸 del projecte per a la construcci贸 d’un centre de salut del Raval Universitari, el pas previ a la licitaci贸 de les obres. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha subratllat que amb esta adjudicaci贸 “estem un pas m茅s prop que el barri del Raval Universitari compte amb un centre de salut que atenga les necessitats de la poblaci贸”.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica avui l’adjudicaci贸 i formalitzaci贸 del contracte per a la redacci贸 dels projectes i adre莽a de les obres per a la construcci贸 del consultori, encara que tindr脿 totes les prestacions i serveis que els qualificats com a centre de salut, ja que per criteris d’organitzaci贸 sanit脿ria nom茅s pot haver-hi un centre de salut per zona de salut. Sanitat P煤blica ha adjudicat esta redacci贸 per 133.962 euros i, encara que la publicaci贸 oficial 茅s d’avui, la formaci贸 del contracte es va signar el 30 de novembre amb l’empresa FJ Jim茅nez Arquitectura SLP.

Cal recordar que la Conselleria de Sanitat ha incl貌s una partida de 400.000 euros en el pressupost de 2018 per al nou centre sanitari del Raval Universitari. L’impuls al centre d’atenci贸 prim脿ria del Raval Universitari es va confirmar en maig de 2017 en una reuni贸 celebrada a Val猫ncia, que va comptar amb l’assist猫ncia de l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco; la consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Carmen Mont贸n; el director general de Territori, Urbanisme i Paisatge de la Conselleria d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori, Jos茅 Luis Ferrando; aix铆 com el coordinador de l’脿rea de Desenvolupament de la Ciutat de l’Ajuntament de Castell贸, Fernando Calduch, i altres t猫cnics.

El nou centre d’Atenci贸 Prim脿ria Raval/Universitat tindr脿 una superf铆cie total constru茂da de 1.684,36 metres quadrats i atendr脿 a una poblaci贸 de 5.122 habitants. Actualment, esta poblaci贸 茅s atesa en un local arrendat per l’Ajuntament de Castell贸 situat en el Passeig de la Universitat.

Quant al pla funcional del nou centre d’Atenci贸 Prim脿ria, que tindr脿 una inversi贸 de 2,3 milions, consta d’脿rea de recepci贸 (amb admissi贸/cita pr猫via, composta per dos punts enfront del p煤blic i un tercer dedicat a les consultes telef貌niques, i sala d’espera); 脿rea de Medicina de Fam铆lia (amb 3 consultes de Medicina de Fam铆lia, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); 脿rea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pedi脿trica, i sala d’espera de pediatria); 脿rea de T猫cniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perif猫riques, sala de capellans i altres t猫cniques i sala d’urg猫ncies).

El nou centre tamb茅 disposar脿 d’脿rea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparaci贸 al part/sala multiusos); reva de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psic貌leg); 脿rea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); 脌rea d’activitats docents/reunions i administraci贸 (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinaci贸 d’infermeria i despatxe cap zona b脿sica); aix铆 com Cond铆cies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions. Aix铆 mateix, la zona d’Atenci贸 continuada/urg猫ncies estar脿 dotada de 2 consultes m猫diques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de t猫cniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.