Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sanitat inicia l’expedient de contractació de les obres del servei d’urgències de l’Hospital General de Castelló

Sanitat inicia l’expedient de contractació de les obres del servei d’urgències de l’Hospital General de Castelló

El projecte consistix en una reforma de les urgències ja existents, ampliació de l’espai i remodelació del servei de farmàcia.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat l’hospital General Universitari de Castelló i s’ha reunit amb l’equip directiu d’este departament per a abordar les obres de millora que es duran a terme, com és l’ampliació del servei d’Urgències del centre hospitalari.

Durant la seua visita a l’hospital, Barceló ha assenyalat que “des de la Conselleria de Sanitat ja s’ha iniciat l’expedient de contractació, i en estos moments està pendent de licitar el projecte del bloc d’urgències per a donar resposta a les necessitats assistencials que té la ciutat de Castelló i tot el departament de salut”.

En este sentit, està previst que el mes de desembre es publique la licitació de les obres en la plataforma de contractació perquè, aviat, es puga dur a terme l’adjudicació.

El projecte d’ampliació i reforma del servei d’urgències contempla la reforma íntegra de l’actual servei d’urgències, així com una ampliació d’este. A més, es durà a terme una remodelació del servei de farmàcia, en les zones de dispensació de medicaments i recepció de comandes.

Segons ha manifestat Ana Barceló, “esta obra compta amb un pressupost de 4,2 milions d’euros, que ja està contemplat en el pressupost per a l’any 2020, 2021 i l’any 2022, i que en estos moments està debatent-se en les Corts, per la qual cosa esperem que aviat siga una realitat”.

Després de les obres, el servei d’urgències de l’Hospital General Universitari de Castelló comptarà amb 969 metres quadrats més destinats a l’atenció en urgències. “Amb això resoldrem problemes d’espai que es produïxen en estos moments, tant en les urgències generals com en les urgències pediàtriques, i estem segurs que redundarà en un benefici per a tots els ciutadans i ciutadanes”, ha apuntat la consellera de Sanitat.

A més d’esta ampliació, la superfície que es reformarà íntegrament i que està dedicada actualment al servei d’urgències incloent farmàcia és de 2.380 metres quadrats. En total, després de l’ampliació les urgències disposaran d’una superfície de 3.350 metres quadrats.

Les obres s’han planificat per a oferir la millor atenció sanitària al ciutadà, i al seu torn, facilitar la labor que exercixen els professionals d’esta àrea assistencial. Així, l’àrea d’urgències es desenvoluparà en la planta baixa, diferenciant les urgències generals, pediàtriques i traumatològiques.

D’altra banda, es crearà un nou accés principal diferenciant les urgències vitals de la resta de pacients. Quant a les sales d’observació se situaran tres sales, dues d’adults i una pediàtrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.