fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

S’aposta per una recollida selectiva de residus s貌lids urbans a Castell贸

S’aposta per una recollida selectiva de residus s貌lids urbans a Castell贸

L’estudi realitzat per la Universitat Jaume I ha demostrat que m茅s del 90% dels residus mostrejats s贸n de mat猫ria org脿nica.

La regidoria de Reciclatge i Gesti贸 Integral de Residus de l’Ajuntament de Castell贸, encap莽alada per Ignasi Garcia, ha presentat l’informe dels resultats de la segona fase del projecte de prova pilot per a la implantaci贸 d’un sistema de recollida selectiva de fracci贸 org脿nica dels residus s貌lids urbans de Castell贸, a c脿rrec d’INGRES Enginyeria de Residus de la Universitat Jaume I i que s’ha portat a terme durant el per铆ode de setembre de 2018 fins a maig de 2019, amb qu猫 s’han obtingut uns resultats favorables.

“El nostre objectiu i el nostre comprom铆s 茅s implantar la recollida selectiva de mat猫ria org脿nica per al 2020 amb la incorporaci贸 del quart contenidor en els residus de la ciutat de Castell贸” ha manifestat Garcia.

La segona fase del per铆ode d’estudi s’ha desenvolupat en dos 脿mbits funcionals. En primer lloc, s’han diferenciat dos espais que a la vegada es connecten en dues 脿rees geogr脿fiques diferenciades, 茅s a dir, s’ha dividit en productors dom猫stics en les zones de la Tinen莽a d’Alcaldia Grau i la Tinen莽a d’Alcaldia Est, i productors singulars, els grans productors de residus urbans i assimilables a mat猫ria org脿nica com escoles, restaurants o hotels, distribu茂ts per tot el terme municipal de Castell贸.

Acabada la fase de recollida de mostres, la Universitat Jaume I mitjan莽ant l’equip de treball INGRES Enginyeria de Residus, ha elaborat un informe de resultats amb qu猫 s’afirma que hi ha hagut un augment del percentatge de mat猫ria org脿nica en el contenidor de residus org脿nics i de productors singulars durant el 2019, en comparaci贸 als resultats obtinguts en el 2017.

Aix铆, el regidor ha afirmat que “en esta fase tamb茅 hem tingut una avaluaci贸 dels resultats per part de l’UJI, on els resultats han sortit favorables, ja que dels residus arreplegats, m茅s del 90% 茅s mat猫ria org脿nica i per tant, ens d贸na una elevada qualitat de mat猫ria per a fer compost”.

De les tres mostres analitzades en la Planta d’Almassora, s’han pogut extreure resultats concloents com qu猫 en la primera mostra del 100% del total, el 92,5% es tracta de mat猫ria org脿nica davant el 7,5% d’altres residus. En la mostra n煤mero dos, el 90,8% ho 茅s, i finalment, en la tercera mostra, el 94% s贸n residus org脿nics.

L’informe manifesta que este positiu i necessari augment 茅s conseq眉ent, en major part, a la conscienciaci贸 de la ciutadania respecte al reciclatge i a la recollida selectiva, que suposa una millor separaci贸 de la mat猫ria org脿nica en les cases amb un menor contingut de residus impropis.

Garcia ha volgut expressar la seua satisfacci贸 explicant que “esta avaluaci贸 es presentar脿 en el Congr茅s Iberoameric脿 de Gesti贸 de Residus que se celebrar脿 en Paraguai en el mes de setembre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.