fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Serveis socials d’Utiel habilita un telèfon d’atenció psicològica enfront de l’aïllament

Serveis socials d’Utiel habilita un telèfon d’atenció psicològica enfront de l’aïllament

El consistori d’Utiel oferix suport psicològic via telefònica en este període complicat de confinament.

L’Ajuntament d’Utiel ha posat en marxa un servei telefònic de suport psicològic a la ciutadania davant la situació de malestar emocional que pot provocar este període excepcional de confinament.
A través del departament psicològic de serveis socials, el consistori d’Utiel ha habilitat una línia de consulta i suport psicològic per a aconseguir una millor adaptació emocional davant l’aïllament.
El servei és totalment confidencial i està disponible de dilluns a divendres, en horari de 10 a 14 hores en el telèfon 667 91 82 97

Els professionals dels col·legis oficials de psicòlegs estan traslladant a la població alguns consells per a suportar l’aïllament i intentar mantenir un bon estat d’ànim en estos difícils moments com:

-Planificar la nova situació en funció de les necessitats, els límits i recursos disponibles per a tindre una visió realista i evitar frustracions.

-Mantenir el contacte amb familiars i amics per telèfon o internet.

-Realitzar activitat física per a trobar-nos menys irritables i més enèrgics.

-Informar-se amb moderació i sempre a través de fonts oficials per a evitar faules.

-Regular les hores del somni i fer conductes que promoguen una bona higiene del somni (sopar lleuger, no prendre café ni fer exercici hores abans d’anar-se a dormir…)

-Evitar actituds compulsives com les compres per impuls o el “menjar emocional”.

-Potenciar la creativitat. Aprofitar l’aïllament social i traure profit a la contingència, redescobrint els beneficis d’aquelles coses que en un altre moment passen desapercebudes.

L’Ajuntament d’Utiel trasllada un missatge de calma i ànim a la població davant esta situació d’emergència sanitària i apel·la a la col·laboració ciutadana i a la responsabilitat social per a aplicar amb rigorositat les mesures extraordinàries enfront del coronavirus i continuar mantenint l’aïllament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.