fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Serveis Socials elabora el primer Pla de Persones Majors per a fer de Vila-real una ciutat ‘amigable’ i afavorir l’envelliment actiu de la poblaci贸

Serveis Socials elabora el primer Pla de Persones Majors per a fer de Vila-real una ciutat ‘amigable’ i afavorir l’envelliment actiu de la poblaci贸

Tallers participatius amb grups focals facilitaran el diagn貌stic de la situaci贸 del col路lectiu, amb l’objectiu de dissenyar i implementar accions que milloren la qualitat de vida de les persones majors.

L’Ajuntament de Vila-real, a trav茅s de la Regidoria de Serveis Socials, est脿 treballant en l’elaboraci贸 del primer Pla Vila-real, Ciutat Amigable amb la Gent Gran. El document pret茅n oferir una an脿lisi de situaci贸 dels recursos, serveis i noves necessitats que planteja l’envelliment de la poblaci贸, culminant amb un pla d’acci贸 que done resposta als reptes amb propostes d’actuaci贸 que milloren la relaci贸 de la ciutat amb les persones majors en 脿mbits com l’accessibilitat urbana, el transport, la inclusi贸 o la participaci贸 social.

“L’augment de l’esperan莽a de vida i l’envelliment demogr脿fic s贸n una realitat a la qual la ciutat vol donar resposta amb pol铆tiques i actuacions que garantisquen la qualitat de vida del col路lectiu de persones majors i promoguen un envelliment actiu”, assenyala el regidor de Serveis Socials, 脕lvaro Escorihuela. Amb este objectiu, el Pla de Persones Majors parteix d’una primera fase d’an脿lisi i diagn貌stic, a trav茅s d’un proc茅s de participaci贸 amb grups focals al voltant d’脿rees clau com el transport, els espais oberts i edificis, habitatge, inclusi贸 social, participaci贸, comunicaci贸, treball i recursos socials i sanitaris. Per a aix貌, s’estan realitzant diversos tallers participatius amb la participaci贸 de col路lectius implicats en estes 脿rees, com les mateixes persones majors, cuidadors, entitats socials, empreses prove茂dores de serveis o t猫cnics de diferents 脿rees.

La ciutat de Vila-real, segons les 煤ltimes dades del padr贸 municipal de 2018, compta amb 10.300 persones majors de 60 anys, de les quals 3.700 persones tenen m茅s de 75 anys. “Estes dades signifiquen que, al voltant d’un 20% de la poblaci贸 vila-realenca t茅 m茅s de 60 anys; un col路lectiu molt significatiu que planteja noves necessitats i reptes, molt diferents dels que tradicionalment s’ha associat a les persones majors. A trav茅s d’este pla, volem con茅ixer millor quines s贸n estes necessitats, de quins recursos disposem en l’actualitat i quines accions podem implementar perqu猫 Vila-real siga una ciutat accessible, on este col路lectiu puga desenvolupar el seu projecte de vida i participar activament en la societat, amb pol铆tiques d’envelliment actiu que facen de Vila-real una ciutat amigable amb les persones majors”, argumenta Escorihuela.

El Pla de Persones Majors, que elabora una consultora especialitzada, forma part del Pla Municipal d’Inclusi贸 i Cohesi贸 Social, aprovat pel Ple el mes de mar莽 passat, i de l’adhesi贸 de Vila-real a la Xarxa de Ciutats Amigables amb els Majors, aprovada tamb茅 pel Ple municipal a partir d’una moci贸 presentada pel Partit Popular. La xarxa 茅s una iniciativa de l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut (OMS) per a afavorir l’intercanvi i les bones pr脿ctiques, a m茅s de proporcionar suport t猫cnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.