fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

S’inicia la rehabilitaci贸 i restauraci贸 de la Porta dels Ap貌stols de l’Arxiprestal de Morella

S’inicia la rehabilitaci贸 i restauraci贸 de la Porta dels Ap貌stols de l’Arxiprestal de Morella

S’ha signat l’acta d’inici i el dilluns muntaran la bastida per a realitzar els treballs de restauraci贸 de la policromia de la fa莽ana.

Aix铆, l’actuaci贸 s’ha adjudicat a l’empresa CYRESPA la qual comen莽ar脿 la instal路laci贸 de la bastida el pr貌xim dilluns. D’esta manera, els treballs de rehabilitaci贸 de la policromia d’esta porta es realitzaran durant els mesos vinents. L’actuaci贸 compta de dues fases diferents, la primera est脿 prevista que finalitze el 12 d’agost i la segona comen莽ar脿 una volta finalitzat el 54 Sexenni de Morella.

Este projecte a la fa莽ana de l’esgl茅sia es realitza amb la col路laboraci贸 del Bisbat de Tortosa, la Generalitat Valenciana i l’ajuntament de Morella. Cal recordar que estos tres organismes van signar un conveni per a desenvolupar esta restauraci贸 amb la pres猫ncia de l’Excel路lent铆ssim i Reverend铆ssim Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i l’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig el passat mes de febrer.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la Bas铆lica Arxiprestal i la seua fa莽ana s贸n una part molt important del patrimoni no sols de Morella, sin贸 de tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa, s’ha de rehabilitar i conservar perqu猫 tots i totes en puguem gaudir”. Rhams茅s ha explicat que “cal coordinar l’acc茅s i el tr脿nsit a la pla莽a de l’esgl茅sia per a causar les m铆nimes mol猫sties possibles als ve茂ns i ve茂nes.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’esta part de la fa莽ana de la Bas铆lica de Santa Maria la Major. Estos estudis els ha realitzat l’Institut Valenci脿 de Conservaci贸 i Restauraci贸, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’煤s de les 煤ltimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, l脿sers i tecnologia 3D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.