fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’inicia la rehabilitació i restauració de la Porta dels Apòstols de l’Arxiprestal de Morella

S’inicia la rehabilitació i restauració de la Porta dels Apòstols de l’Arxiprestal de Morella

S’ha signat l’acta d’inici i el dilluns muntaran la bastida per a realitzar els treballs de restauració de la policromia de la façana.

Així, l’actuació s’ha adjudicat a l’empresa CYRESPA la qual començarà la instal·lació de la bastida el pròxim dilluns. D’esta manera, els treballs de rehabilitació de la policromia d’esta porta es realitzaran durant els mesos vinents. L’actuació compta de dues fases diferents, la primera està prevista que finalitze el 12 d’agost i la segona començarà una volta finalitzat el 54 Sexenni de Morella.

Este projecte a la façana de l’església es realitza amb la col·laboració del Bisbat de Tortosa, la Generalitat Valenciana i l’ajuntament de Morella. Cal recordar que estos tres organismes van signar un conveni per a desenvolupar esta restauració amb la presència de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig el passat mes de febrer.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la Basílica Arxiprestal i la seua façana són una part molt important del patrimoni no sols de Morella, sinó de tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa, s’ha de rehabilitar i conservar perquè tots i totes en puguem gaudir”. Rhamsés ha explicat que “cal coordinar l’accés i el trànsit a la plaça de l’església per a causar les mínimes molèsties possibles als veïns i veïnes.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’esta part de la façana de la Basílica de Santa Maria la Major. Estos estudis els ha realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’ús de les últimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, làsers i tecnologia 3D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.