fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’inicia l’asfaltat de l’últim tram de la carretera Xiva-Morella

S’inicia l’asfaltat de l’últim tram de la carretera Xiva-Morella

Des de dimarts fins dijous la CV-117 estarà tallada de 08:00h a 18:00h a causa dels treballs d’adequació.

Demà dimarts començaran els últims treballs d’asfaltat de la carretera que uneix Xiva amb Morella. D’aquesta manera, estos treballs conclouran les obres de la carretera, la qual ha sigut motiu de reivindicació des de fa molts anys, ja que és la via de comunicació principal de Xiva amb Morella. Aquest últim tram d’actuació abraça 2,7 quilòmetres de carretera, per la qual cosa, des de dimarts fins dijous romandrà tallada al trànsit des de les 08:00h fins a les 18:00h per a facilitar i accelerar els treballs d’asfaltat.

“Per fi veiem el final d’aquesta obra tan anhelada per als veïns xivatans, principalment” ha destacat l’alcalde de Morella i, a més, ha subratllat que “els xivatans i xivatanes han de tindre els mateixos serveis que la resta d’habitants, per la qual cosa aquesta actuació era necessària”. L’edil també ha afegit que “aquesta actuació també té la seua importància en l’àmbit turístic a causa de les xicotetes empreses que tenen cases rurals a Xiva així com es millora l’accés fins a les Pintures Rupestres de Morella la Vella”. Així, ha conclòs que “aquesta carretera és una reivindicació històrica de l’ajuntament i el poble de Xiva la qual feia molts anys que estava en mal estat. Ara veiem com s’està finalitzant aquest projecte que facilita la vida dels veïns i veïnes de Xiva, gràcies a la persistència i treball que hem fet conjuntament tots i totes”.

La carretera que uneix Xiva amb Morella és el punt d’accés, també, a Morella la Vella, on s’encontren els diferents abrics i coves amb pintures rupestres. Així, aquesta carretera millora el servei per accedir a aquest emplaçament on romanen les pintures declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Cal recordar que els treballs d’aquest tram van començar a finals d’any on es va posar una primera capa d’asfalt, després de millorar l’amplada de tot el tram i es va deixar per quan hi haguera millors temperatures aquesta última capa d’asfalt que tindrà lloc estos dies. Estostreballs faran possible ja l’adequació total d’esta carretera arribant l’actuació fins a l’encontre amb el tram d’entrada a Morella, al costat de l’Ermita de Santa Llúcia.

La solució de millora que s’ha donat a aquest vial, de titularitat provincial, va ser acordada l’agost de l’any passat a l’Ajuntament de Morella, on van participar l’alcalde de la ciutat, veïns i veïnes de Xiva i els responsables de carreteres de la Diputació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.