Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’inicia una campanya per reduir les rates al port de Vinaròs

S’inicia una campanya per reduir les rates al port de Vinaròs

L’Ajuntament de Vinaròs demana no donar menjar de forma descontrolada als gats i recorda que només ho pot fer la protectora d’animals autoritzada.

La regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Jordi Moliner, ha posat en marxa una campanya per frenar la proliferació dels rosegadors al port. Segons ha indicat l’increment de la població de rates s’ha degut a les obres de millora que s’han realitzat a la llotja, fent que els animals es traslladen fins altres zones i mengen l’aliment, que de forma descontrolada es dona als gats.

La campanya consistirà en la col·locació de cartells en diferents zones del port per indicar als veïns que no donen menjar als gats, recordant que només ho pot realitzar una protectora autoritzada. En aquest sentit, Moliner ha explicat que “moltes persones deixen restes d’aliments orgànics, com carn, arròs o fins i tot pasta, com a menjar per als gats, fet que aprofiten els rosegadors també per alimentar-se i proliferar”.

El regidor destacava que “aquesta pràctica, que es realitza de forma descontrolada, suposa embrutar el port, donant una mala imatge de la localitat, a més de ser també un niu per a la proliferació de les paneroles”. Per evitar tot això, Moliner ha detallat que “actualment només està autoritzada a donar menjar una protectora amb pinso sec, que a més, de mantenir controlades les cinc colònies de gats que hi ha al port, amb la neteja dels menjadors i l’esterilització dels animals, oferint unes condicions dignes i controlades per als gats”.

Els veïns que no respecten aquestes recomanacions i faciliten menjar als animals podrien rebre sancions per alimentar als gats sense cap autorització. Moliner ha insistit que és important la col·laboració de la ciutadania i deixar treballar als voluntaris de la protectora per evitar la proliferació dels rosegadors i ajudar a millorar la imatge de la localitat de cara al turisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.