fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’inicien els primers treballs de la residència municipal a Vinaròs

S’inicien els primers treballs de la residència municipal a Vinaròs

El nou espai comptarà amb 145 places i es construirà damunt de l’actual Centre de Dia, amb mòduls, per a intentar ocasionar les menors molèsties possibles als usuaris.

La residència municipal cada vegada està més prop de ser una realitat i ja s’han iniciat les primeres tasques per a la seua construcció. Durant el dia d’ahir l’alcalde Guillem Alsina, acompanyat per la regidora de Política Social, Berta Domènech i representants de la corporació municipal, va fer una visita a les instal·lacions per a veure els treballs que s’han desenvolupat, que sobretot, han consistit en les primeres excavacions per a col·locar les bigues.

El nou espai disposarà d’una superfície de 5.400 metres quadrats, amb capacitat per a 145 places públiques, distribuïdes entre 54 habitacions doble i 37 simples. D’altra banda, també tindrà zones compartides, dues terrasses, gimnàs i molts més serveis per a garantir una estada de qualitat als usuaris. Així mateix la residència també suposarà la creació de 75 places de treball per a garantir el personal suficient per a atendre a tots els residents.

L’alcalde Alsina destacava que “la residència municipal suposarà un avançament molt important per a la qualitat assistencial, que beneficiarà tant a la ciutat i la resta de la comarca”. Quant al projecte insistia que “ha estat possible gràcies al treball conjunt de les diferents administracions i governs municipals, amb el seu origen durant la legislatura de Jordi Romeu, que va iniciar els primers passos gràcies al Pla E de l’expresident Zapatero i que van donar continuïtat les posteriors corporacions locals”.

D’altra banda, Alsina també ha volgut destacar la gran feina que s’ha realitzat des de l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament, encapçalat per Antonio Valenzuela, assenyalant que han estat una peça clau per al desenvolupament del projecte, que a poc a poc va prenent forma.

La presidenta d’Onada, Cinta Pascual, agraïa el treball de l’Ajuntament i tècnics municipals per la seua gran col·laboració per al desenvolupament del projecte. Segons detallava la residència suposarà la creació de 75 llocs de treball, a més d’una escola de formació. En aquest sentit, destacava que “sobretot es buscarà personal de Vinaròs, perquè s’ha demostrat que si les persones que oferixen l’atenció són coneguts per part dels usuaris, llavors els genera una major satisfacció i sobretot sensació de familiaritat”.

Per part seua, l’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, explicava que les obres tindran la dificultat afegida d’intentar ocasionar les menors molèsties possibles per als usuaris del Centre de Dia. En este sentit comentava que sobretot es treballarà amb mòduls prefabricats i es concentraran els treballs més importants els caps de setmana, amb l’objectiu de finalitzar totes obres en un termini de 18 mesos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.