fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

S鈥檌nicien les obres de millora de Morella la Vella

S鈥檌nicien les obres de millora de Morella la Vella

La Conselleria de Cultura inicia una primera fase de les obres reclamades pel consistori, per millorar les instal路lacions d鈥檈ste Patrimoni Mundial declarat per la UNESCO. Per la seua part l鈥橝juntament de Morella tamb茅 est脿 fent diverses actuacions, entre elles, la millora de la pista que dona acc茅s.

Morella La Vella 茅s un paratge sorprenent amb una important riquesa de flora i fauna i unes vistes paisatg铆stiques destacades dins de la comarca dels Ports. Per貌 a m茅s, i com a punt m茅s important, all铆 es troben diversos abrics de pintures rupestres, declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco, sent propietat tot el lloc de la Generalitat Valenciana.

Des de fa mesos, l鈥橝juntament de Morella i la Conselleria de Cultura, han mantingut diverses reunions de treball amb l鈥檕bjectiu que este patrimoni estiga en les millors condicions possibles i obert al p煤blic, amb un servei de qualitat i d鈥檜na manera estable.

Esta primera fase de les actuacions es centra majorit脿riament en temes de manteniment de les instal路lacions de subministrament d鈥檃igua i electricitat, serveis p煤blics i reparacions de les cobertes amb filtracions d鈥檃igua.

Per la seua banda, l鈥橝juntament, tamb茅 ha fet millores en la pista que dona acc茅s a Morella La vella, ja que en alguns punts tenia importants problemes en el paviment. Tamb茅 s鈥檈spera que en 2017 la Diputaci贸 de Castell贸 puga condicionar la carretera provincial que uneix Morella amb Xiva i que 茅s l鈥檃cc茅s tamb茅 per a este enclavament patrimonial tan important.

L鈥檃lcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha destacat que 鈥榚ra molt necessari escometre estes obres de millora en les instal路lacions per oferir un millor servei al visitant鈥 i afegia 鈥榓莽貌 ha de ser el primer pas, tal com hem acordat amb Cultura, una primera fase, que ha d鈥檃nar seguida d鈥檃ltres actuacions i sobre tot d鈥檜n marc estable per a que este enclavament, amb una import脿ncia patrimonial a nivell mundial, estiga obert i oferint un excel路lent servei al visitant鈥.

Una vegada finalitzades les obres, aprofitant este per铆ode d鈥檋ivern amb menys visites, s鈥檈spera poder anunciar la reobertura i un horari de visites estable.

Des de l鈥橝juntament de Morella s鈥檋a informat en diverses ocasions, com en els 煤ltims anys, el fet de no estar obertes i no tindre les millors condicions, feia que en l鈥檕ficina de turisme es reberen nombroses queixes

Morella 茅s una ciutat referent en patrimoni, des dels dinosaures, amb importants troballes els 煤ltims anys, fins al propi conjunt monumental de la ciutat. Morella La Vella, amb les seues pintures rupestres i a tant sols 6 km de la ciutat, no fa m茅s que augmentar la seua import脿ncia.

Des de l鈥橝juntament de Morella tamb茅 s鈥檋a traslladat a la Conselleria de Cultura la voluntat de col路laboraci贸 per organitzar diferents activitats i encontres per celebrar el 30 aniversari de la seua declaraci贸 com a patrimoni mundial per la UNESCO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.