fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sis de cada deu quilos de residus dipositats en l’ecoparc de Castell贸 s贸n enderrocs

Sis de cada deu quilos de residus dipositats en l’ecoparc de Castell贸 s贸n enderrocs

El regidor Rafa Sim贸 recorda que este servei municipal permet separar en origen m茅s de 15 tipus diferents de residus.

M茅s de la meitat dels residus dipositats en l’ecoparc de Castell贸 corresponen a enderrocs. Esta instal路laci贸 municipal, situada al costat del Mercat de Prove茂ments, ha gestionat en els 煤ltims dotze mesos 6.546.147 quilos de residus, el 61,2% d’ells enderrocs, seguits de voluminosos (18%) i fusta (11%). El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, que ha visitat l’ecoparc al costat de la vicealcaldessa de Castell贸 i presidenta de Reciplasa, Ali Brancal, ha destacat “el servei p煤blic que presta l’ecoparc als castellonencs, que poden dipositar una 脿mplia gamma de residus de manera gratu茂ta com a electrodom猫stics, matalassos, restes de poda, enderrocs, bateries de cotxe, pantalles d’ordinador, pantalles, piles fluorescents, etc猫tera”.

Sim贸 ha recordat tamb茅 l’exist猫ncia d’un servei complementari d’ecoparc m貌bil que “pret茅n afavorir l’acc茅s a este servei a persones amb mobilitat redu茂da evitant el despla莽ament a l’ecoparc fix, fer arribar el servei d’ecoparc als diferents districtes de Castell贸 i potenciar el reciclatge a trav茅s de la recollida selectiva d’aquells residus dom猫stics no voluminosos que per la seua naturalesa no tenen cabuda en els contenidors tradicionals”.

Este ecoparc m貌bil s’instal路la cada dia de la setmana en un punt diferent de la ciutat, que es pot consultar en la p脿gina web www.castello.es en l’apartat de medi ambient igual que la resta d’informaci贸 relativa a l’ecoparc fix (horaris, tipus de residus admesos i no admesos, etc猫tera).
L’ecoparc de Castell贸 t茅 com a objectiu la recepci贸 i emmagatzematge temporal i separat d’aquells residus urbans que no s贸n objecte de recollida en els contenidors instal路lats en la via p煤blica, amb la finalitat de facilitar i garantir una adequada gesti贸 d’estos. L’ecoparc facilita la recollida selectiva de m茅s de quinze tipus de residus diferents que d’esta forma, en ser separats en origen, permeten el seu reciclatge f脿cilment.

Este servei municipal compta amb una superf铆cie aproximada de 6.000 m2 i est脿 dissenyat a dos nivells, per a facilitar l’aportaci贸 dels residus en els contenidors. El vial de circulaci贸 per als usuaris es troba en el nivell superior i els diferents contenidors i la resta dels elements estan disposats en el nivell inferior.

At茅s que est脿 destinat a l’煤s per part de ciutadans les quantitats que es poden dipositar s贸n de menys de 100 quilos per vehicle i dia de residus banals (envasos de brick, cart贸, vidre, llandes, paper, metalls, pl脿stics i t猫xtils); menys de 500 quilos per vehicle i dia de residus voluminosos (fustes, estris, electrodom猫stics, restes de poda i enderrocs) i menys de 5 quilos per vehicle i dia de residus perillosos (olis, bateries, piles, pantalles, radiografies i fluorescents).

Leave a Reply

Your email address will not be published.