fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’obri la porta a celebrar les Falles 2021 de Benicarló a partir de l’estiu

S’obri la porta a celebrar les Falles 2021 de Benicarló a partir de l’estiu

Es volen celebrar unes falles segures per a tots.

Degut a la situació actual, es preveu que les falles de Benicarló no es podràn celebrar fins este estiu.

Esta decisió l’ha pres la taula de seguiment de les falles, juntament amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i amb la Conselleria de d’Educació, Cultura i Esport. El comunicat ha estat el següent:

“En vista dels últims esdeveniments i donada la situació epidemiològica actual, la taula de seguiment de les Falles, juntament amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, va fer un comunicat oficial constatant que aquest març vinent no serà factible la celebració de les Falles.

Però al mateix temps, s’obri la possibilitat que la festa de les Falles es puga organitzar a partir del segon semestre d’aquest any 2021. Una notícia molt positiva per a tot el col·lectiu faller, que no perd l’esperança que enguany per fi, sí es puga celebrar la nostra benvolguda festa.

Totes les juntes locals de la Comunitat Valenciana, així com les falles de cada localitat, continuaran treballant i lluitant perquè siguen unes falles segures, però mantenint la mateixa il·lusió de sempre donades les circumstàncies.

Evidentment, hem d’estar sempre pendents de les recomanacions i normatives que marquen les autoritats sanitàries, però els fallers i falleres estem sent responsables i continuarem sent-ho, complint amb tot allò que s’estipule a curt i mitjà termini per part de les autoritats competents, però sempre lluitant perquè la festa segueix avant i demostrant que ni la pitjor pandèmia, la qual ja forma part de les nostres vides, no podrà amb la millor festa del món, LES FALLES.

Demostrarem una vegada més que tots units podem eixir airosos d’aquesta fatídica situació, i encara que econòmicament per als sectors vinculats a la festa estiguen sent temps difícils, la finestra que se’ns obri llança un àpex d’esperança a la celebració de les falles i ací estarem per a secundar-los en tot allò que siga necessari.

L’esperit de supervivència, d’esforç, d’unitat i de sacrifici, van ser pilars fonamentals perquè les falles foren declarades per la UNESCO, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. I així ho constatem en l’acte celebrat el passat 13 de desembre i organitzat per la Junta Local Fallera de Benicarló, qui complint amb tots els protocols sanitaris vigents per sanitat, va tindre un gran acolliment per part del col·lectiu faller.

A partir d’aquest moment, toca continuar treballant sense descans i començar a pensar en possibles noves dates, ja que cada població haurà de marcar el seu propi calendari. A més, haurem de reinventar-nos en l’organització dels actes més representatius de les falles, i que de ben segur obtindrem aspectes positius i profitosos, els quals podran ser utilitzats sense dubte en anys esdevenidors.

Per tot això, les tretze comissions falleres i la Junta Local Fallera de Benicarló continuaran unint llaços i treballant conjuntament amb la Regidoria de Festes i Falles en tot allò que estiga al seu abast, per a aconseguir revertir una situació adversa en la mesura que siga possible, explotant totes les vies que puguen fer viable la celebració d’unes pròximes falles. Desitjant que prompte puguem viure i gaudir de la festa, no oblidant-nos de l’aspecte més important de tots, que és la salut de la població en general, la qual haurà de prevaldre.”

 

Per este motiu i per assegurar unes falles segures s’ha optat per esta decisió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.