fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sostenibilitat i inclusi贸 social suposaran el 70% de la inversi贸 de l’estrat猫gia EDUSI de Castell贸

Sostenibilitat i inclusi贸 social suposaran el 70% de la inversi贸 de l’estrat猫gia EDUSI de Castell贸

El regidor Rafa Sim贸 senyala que 15 milions dels 20,2 fomentaran el transport alternatiu, la rehabilitaci贸 d’espais degradats, l’efici猫ncia energ猫tica o l’economia social.

Les accions relacionades amb la sostenibilitat ambiental i la inclusi贸 social, amb 14,7 milions d’euros, coparan el 70% de la inversi贸 de l’estrat猫gia de desenvolupament urb脿 i integrat (EDUSI), finan莽ada amb la major injecci贸 de fons europeus en la hist貌ria de Castell贸 i que suposar脿 una inversi贸 global de 20,2 milions d’euros en els pr貌xims anys. El regidor d’Ordenaci贸 del Territori i Mobilitat, Rafa Sim贸, ha subratllat que “aquesta estrat猫gia est脿 pensada per a desenvolupar accions transversals en la ciutat i implantar una nova manera d’entendre la intervenci贸 en l’espai p煤blic, en la qual prevalen els criteris ambientals i socials”.

Sim贸 ha detallat el repartiment del pressupost en funci贸 dels objectius tem脿tics plantejats en aquesta iniciativa que ha sigut una de les seleccionades entre les 269 presentades a nivell estatal. Les mesures englobades dins de l’脿mbit de la sostenibilitat, en un sentit ampli, i la inclusi贸 social absorbiran 14,7 milions d’inversi贸.

La iniciativa EDUSI, coordinada des de l’脿rea de Desenvolupament Urb脿 i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell贸, inclou quatre objectius tem脿tics: millorar l’煤s i la qualitat de les tecnologies de la informaci贸 i de la comunicaci贸; afavorir la transici贸 a una economia baixa en tots els sectors; promoure l’efici猫ncia dels recursos i promoure la inclusi贸 social i lluitar contra la pobresa

Aquests objectius es concreten en set l铆nies d’actuaci贸 que s贸n les que incideixen en la sostenibilitat i la inclusi贸 social, entre altres 脿rees. Aix铆, l’edil ha apuntat que “s’actuar脿 en la promoci贸 de maneres de transport alternatius al motoritzat privat, amb una inversi贸 assignades de 2,2 milions”. Tamb茅 es contempla “una inversi贸 de 2,6 milions per al foment de l’efici猫ncia energ猫tica i l’煤s d’energies renovables en edificis i equipaments p煤blics”.

La tercera de les l铆nies d’actuaci贸 que se centren en aquest 脿mbit “es refereix a la protecci贸 del patrimoni natural amb inversions per 3,7 milions d’euros per a espais naturals, recuperaci贸 de zones verdes degrades i el desenvolupament de corredors verds”.

Quant a la inclusi贸 social, l’EDUSI aborda aquest 脿mbit des d’una perspectiva urban铆stica, amb inversi贸 prevista de 4.750.000 euros, “en la rehabilitaci贸 d’espais urbans degradats amb accions que garantisquen un desenvolupament integrador i que assegure la qualitat de vida dels habitants de l’脿rea urbana”, ha defensat el regidor Rafa Sim贸.

A m茅s, tamb茅 es preveu la injecci贸 d’1,5 milions d’euros per a la diversificaci贸 del teixit productiu “amb iniciatives innovadores i activitats d’alt valor en el camp de la qualitat de vida per al foment de l’economia social”, ha afegit Sim贸.
Les altres dues l铆nies d’actuaci贸 de l’estrat猫gia *EDUSI, que va a rebre 10,1 milions de fons FEDER als quals se sumar脿 una inversi贸 igual amb recursos propis de l’Ajuntament, se centren en la consolidaci贸 de la ciutat constru茂da.

“Aquesta l铆nia d’actuaci贸 t茅 assignat un pressupost de 3.350.000 per a actuacions de rehabilitaci贸 i revitalitzaci贸 de barris de la segona meitat del segle XX, com el barri Cr茅mor i l’avinguda de l’Alcora”.
Finalment, tamb茅 es preveu com a eix d’acci贸 el foment de l’administraci贸 electr貌nica i les TIC per a la gesti贸 dels serveis municipals, promocionar el Open Goverment i avan莽ar cap a una Smart City.

Leave a Reply

Your email address will not be published.