fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sostenibilitat i inclusió social suposaran el 70% de la inversió de l’estratègia EDUSI de Castelló

Sostenibilitat i inclusió social suposaran el 70% de la inversió de l’estratègia EDUSI de Castelló

El regidor Rafa Simó senyala que 15 milions dels 20,2 fomentaran el transport alternatiu, la rehabilitació d’espais degradats, l’eficiència energètica o l’economia social.

Les accions relacionades amb la sostenibilitat ambiental i la inclusió social, amb 14,7 milions d’euros, coparan el 70% de la inversió de l’estratègia de desenvolupament urbà i integrat (EDUSI), finançada amb la major injecció de fons europeus en la història de Castelló i que suposarà una inversió global de 20,2 milions d’euros en els pròxims anys. El regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, ha subratllat que “aquesta estratègia està pensada per a desenvolupar accions transversals en la ciutat i implantar una nova manera d’entendre la intervenció en l’espai públic, en la qual prevalen els criteris ambientals i socials”.

Simó ha detallat el repartiment del pressupost en funció dels objectius temàtics plantejats en aquesta iniciativa que ha sigut una de les seleccionades entre les 269 presentades a nivell estatal. Les mesures englobades dins de l’àmbit de la sostenibilitat, en un sentit ampli, i la inclusió social absorbiran 14,7 milions d’inversió.

La iniciativa EDUSI, coordinada des de l’àrea de Desenvolupament Urbà i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castelló, inclou quatre objectius temàtics: millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació; afavorir la transició a una economia baixa en tots els sectors; promoure l’eficiència dels recursos i promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa

Aquests objectius es concreten en set línies d’actuació que són les que incideixen en la sostenibilitat i la inclusió social, entre altres àrees. Així, l’edil ha apuntat que “s’actuarà en la promoció de maneres de transport alternatius al motoritzat privat, amb una inversió assignades de 2,2 milions”. També es contempla “una inversió de 2,6 milions per al foment de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en edificis i equipaments públics”.

La tercera de les línies d’actuació que se centren en aquest àmbit “es refereix a la protecció del patrimoni natural amb inversions per 3,7 milions d’euros per a espais naturals, recuperació de zones verdes degrades i el desenvolupament de corredors verds”.

Quant a la inclusió social, l’EDUSI aborda aquest àmbit des d’una perspectiva urbanística, amb inversió prevista de 4.750.000 euros, “en la rehabilitació d’espais urbans degradats amb accions que garantisquen un desenvolupament integrador i que assegure la qualitat de vida dels habitants de l’àrea urbana”, ha defensat el regidor Rafa Simó.

A més, també es preveu la injecció d’1,5 milions d’euros per a la diversificació del teixit productiu “amb iniciatives innovadores i activitats d’alt valor en el camp de la qualitat de vida per al foment de l’economia social”, ha afegit Simó.
Les altres dues línies d’actuació de l’estratègia *EDUSI, que va a rebre 10,1 milions de fons FEDER als quals se sumarà una inversió igual amb recursos propis de l’Ajuntament, se centren en la consolidació de la ciutat construïda.

“Aquesta línia d’actuació té assignat un pressupost de 3.350.000 per a actuacions de rehabilitació i revitalització de barris de la segona meitat del segle XX, com el barri Crémor i l’avinguda de l’Alcora”.
Finalment, també es preveu com a eix d’acció el foment de l’administració electrònica i les TIC per a la gestió dels serveis municipals, promocionar el Open Goverment i avançar cap a una Smart City.

Leave a Reply

Your email address will not be published.