fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

STEPV considera adient la proposta de reduir la presencialitat de l’alumnat a les aules

STEPV considera adient la proposta de reduir la presencialitat de l’alumnat a les aules

La Ministra d’Educaci贸 ha fet declaracions en eixe sentit per tal de garantir el distanciament mentre no hi ha vacuna contra el coronavirus.

Davant la proposta de la Ministra d’Educaci贸 sobre combinar el curs que ve l’ensenyament telem脿tic amb el presencial fins que es trobe la vacuna contra el coronavirus, STEPV la considera una mesura adient.

De fet, en la Mesa Sectorial de dijous passat amb la Conselleria d’Educaci贸 en la qual es negociaven les directrius per a comen莽ar el curs 2020/21, el Sindicat ja va traslladar esta proposta a la Conselleria, 茅s a dir, que es reduiran les r脿tios a les aules per a garantir la dist脿ncia de seguretat i que s’estudiara la possibilitat de combinar l’educaci贸 presencial amb la telem脿tica, entre altres mesures.

La incorporaci贸 a les aules, com en qualsevol 脿mbit de la societat, tamb茅 ha de respectar les m铆nimes mesures de seguretat per evitar qualsevol contagi en cas d’un possible rebrot de la pand猫mia i, per tant, cal prendre mesures preventives, sempre d’acord amb l’evoluci贸 els pr貌xims mesos del comportament del virus.

En eixe sentit, la seguretat del nostre alumnat i del professorat han d’estar per davant de tot. La normalitat total, no nom茅s en l’脿mbit educatiu sin贸 en qualsevol 脿mbit, no ser脿 possible fins que es desenvolupe una vacuna efica莽.

Ara el que cal 茅s estudiar com es pot dur a terme esta possibilitat de combinar les classes presencials amb les telem脿tiques reduint al m脿xim l’assist猫ncia de l’alumnat i tenint en compte les diferents etapes educatives. Per al Sindicat aix貌 passa per una reducci贸 de les hores lectives del professorat i, per tant, un increment del nombre de professorat, fet que ja estava pendent d’aplicar per al curs que ve en secund脿ria, ja que el comprom铆s de la Conselleria era passar de les 19 hores lectives actuals a les 18 hores, retornant a la situaci贸 de 2012, abans de les brutals retallades del govern del PP. Igualment, cal reduir les 25 hores lectives en el cas d’infantil i prim脿ria a, com a m铆nim 23 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.