fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Surt a exposici贸 p煤blica la proposta de rehabilitaci贸 de l’escut de Benicarl贸

Surt a exposici贸 p煤blica la proposta de rehabilitaci贸 de l’escut de Benicarl贸

A partir d’avui mateix estar脿 en exposici贸 p煤blica la proposta de rehabilitaci贸 de l’escut de Benicarl贸 elaborada pel Consell T猫cnic d’Her脿ldica i Vexil路lologia de la Generalitat Valenciana. Les al路legacions que es presenten al llarg dels pr貌xims 20 dies seran traslladades a aquest organisme per al seu estudi.

El ple ordinari del mes de setembre va aprovar anit, dia 29, l’inici del procediment de rehabilitaci贸 de l’escut municipal de Benicarl贸. La proposta va sortir endavant amb els vots favorables del PSPV i Comprom铆s-ERPV. Els grups municipals del PP i Ciudadanos van votar en contra.

El regidor de Cultura, Josep Barber脿 ha dit que 芦el resultat de la votaci贸 em deixa una sensaci贸 agredol莽a. M’hagu茅s agradat un suport m茅s ampli, ja que es tracta d’una restauraci贸 purament t猫cnica que es basa en raons hist貌riques i a la qual ens hem d’acollir per a complir la normativa vigent禄. 芦Tamb茅 he de dir que la restauraci贸 de l’escut no suposar脿 cap despesa econ貌mica, ni per a l’Ajuntament ni per a cap entitat festiva o cultural. Ning煤 est脿 obligat a canviar res禄.

Barber脿 s’ha brindat a 芦vehicular al Consell d’Her脿ldica els arguments t猫cnics esgrimits en el ple contra aquesta iniciativa, i ha recordat que 芦l’actual escut de la ciutat, del que no reneguem, va ser aprovat a 1972 per un ajuntament franquista sense cap tipus de debat. En aquesta ocasi贸 s’ha pogut votar, debatre, i ara s’obre un per铆ode d’al路legacions禄. Amb aquests arguments sobre la taula, el regidor ha demanat a l’oposici贸 芦que reconsidere la seua postura禄.

Cal recordar que el projecte de rehabilitaci贸 de l’escut de Benicarl贸 茅s fruit de la voluntat de l’equip de govern per oficialitzar un escut que, segons la normativa vigent, no est脿 reconegut legalment. Concretament, el decret 116/1994 de la Generalitat Valenciana, que t茅 com a objectiu unificar els s铆mbols del municipalisme valenci脿, determina que els ajuntaments que vulguen tindre un escut oficial han de complir els criteris fixats pel Consell T猫cnic d’Her脿ldica i Vexil路lologia i adaptar el seu escut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.