fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Surten a licitaci贸 tres grans projectes inclosos en l’estrat猫gia EDUSI a Benicarl贸

Surten a licitaci贸 tres grans projectes inclosos en l’estrat猫gia EDUSI a Benicarl贸

La redacci贸 dels projectes de l’Eix C铆vic Central i de la Via Verda Litoral estan inclosos en la mateixa licitaci贸, en dos lots diferents, mentre que els treballs previs d’adequaci贸 dels terrenys del Mas de Fabra i l’excavaci贸 arqueol貌gica i l’estudi del jaciment formen part de la segona licitaci贸. Els projectes estan cofinan莽ats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI).

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha tret a licitaci贸 tres nous projectes cofinan莽ats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI). Els tres projectes estan dividits en dos licitacions. D’una banda, una licitaci贸 en dos lots: la redacci贸 dels projectes de l’Eix C铆vic Central i de la Via Verda Litoral; i d’altra banda, la licitaci贸, tamb茅 en dos lots, que inclou els treballs previs d’adequaci贸 dels terrenys del Mas de Fabra i l’excavaci贸 arqueol貌gica i l’estudi del jaciment.

Amb el projecte de l’Eix C铆vic Central, l’objectiu 茅s la regeneraci贸 urbana i ambiental de la zona centre de la ciutat, des del carrer de Sant Francesc fins a la pla莽a de la Constituci贸, i en les seues connexions amb els espais adjacents. Les actuacions impliquen l’ampliaci贸 d’espais per a vianants amb qualitat paisatg铆stica, la plantaci贸 d’arbratge que millore la imatge i la qualitat del passeig, l’adequaci贸 de noves vies de servei amb tr脿nsit restringit i la implantaci贸 de paviments drenants que minimitzen el risc d’inundacions.

A m茅s del replantejament del mobiliari urb脿, es contemplen altres actuacions com la implantaci贸 d’enllumenat no alineat i sostenible i de noves zones de bancs i umbracles en la via p煤blica, amb l’objectiu que tot, en el seu conjunt, imprimisca un car脿cter d’espai obert i acollidor.

Pel que fa a la Via Verda Litoral, aquesta actuaci贸 pret茅n establir un recorregut ecol貌gic de car脿cter paisatg铆stic i cultural a la costa de Benicarl贸, mitjan莽ant cal莽ades blanes per a vianants i vehicles no motoritzats, connectant punts d’inter猫s de la costa i, en la mesura que siga possible, reutilitzant les vies existents mitjan莽ant la reconversi贸 a camins blans. La via tindr脿 un recorregut aproximat de 3,8 quil貌metres, entre l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸 i el Barranc d’Aiguadoliva.

La licitaci贸 per a les actuacions als terrenys del jaciment del Mas de Fabra tamb茅 est脿 dividida en dos lots. El primer inclou les actuacions d’adequaci贸 dels terrenys, amb els treballs de desbrossament i de neteja, mentre que el segon se centra en l’excavaci贸 arqueol貌gica i l’estudi del jaciment.

El jaciment, descobert el 2015, est脿 datat del segle VII aC i va suposar una troballa excepcional a nivell arqueol貌gic perqu猫, al contrari que la majoria de jaciments de la seua 猫poca, es troba en una zona plana.

Els treballs arqueol貌gics que s’han dut a terme a la zona fins ara s’han centrat en documentar i georeferenciar les restes i ara, amb aquest projecte, s’obri un m贸n de possibilitats per a la posada en valor del jaciment.

Tant el projecte de l’Eix C铆vic Central com el de la Via Verda Litoral com tamb茅 el de revaloritzaci贸 del jaciment del Mas de Fabra estan cofinan莽ats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI).

Les ofertes es poden presentar fins al 19 de maig.

Podeu consultar els detalls de la licitaci贸 de la redacci贸 dels projectes de l’Eix C铆vic Central i de la Via Verda Litoral i els detalls de la licitaci贸 dels treballs al jaciment del Mas de Fabra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.