fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Susana Marquès activa al staff tècnic municipal per denunciar el conveni amb de Vila Elisa amb la Generalitat

Susana Marquès activa al staff tècnic municipal per denunciar el conveni amb de Vila Elisa amb la Generalitat

L’Ajuntament inicia el procediment per denunciar el conveni signat en 2006 entre la Generalitat i el consistori i que preveia la realització de les obres de restauració de Vila Elisa i la seua posterior destinació a ús cultural.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha congregat este matí al staff tècnic municipal per abordar els tràmits a seguir amb el criteri de denunciar el conveni que va vincular a l’ajuntament a la Generalitat per al desenvolupament del projecte de recuperació de Vila Elisa. Marquès ha abordat la reunió amb la premissa de “no passar d’este any perquè la recuperació de la Vila estiga en marxa i que els ciutadans de Benicàssim vena finalitzat el projecte en este mandat”.

Marquès ha recordat que “no és una qüestió política. El conveni ho va signar una alcalde de ARB, l’obra la va paralitzar un alcalde del PSOE, durant deu anys tots els partits hem pledejat perquè es resolgués. La Generalitat ha estat en mans del PP i ara del tripartit, però ara, la qual cosa sí tinc clar és que ho desbloquejarà el Partit Popular i aconseguirà que siga una realitat.

El conveni de Vila Elisa es va signar el 3 d’agost de 2006, les obres van començar en 2007 i es van paralitzar al desembre del 2008. En este temps, l’ajuntament va avançar els pagaments de certificació de l’obra, fins que, Francesc Colomer, de manera unilateral, va decidir deixar de pagar i paralitzar l’obra. L’Ajuntament havia avançat 1,4 milions d’euros i la Generalitat solament havia abonat 62.000 euros. Com ha assenyalat Marquès, “llavors si s’haguessen invertit 600.000 euros més, l’obra estaria acabada, Vila Elisa en marxa i l’ajuntament de Benicàssim solament tindria un problema, cobrar els impagaments. No obstant això, ara amb deu anys d’abandó, tenim dos greus problemes. Que la Generalitat ens deu igualment 1,4 milions i a més, ens haurem de gastar gairebé 2 milions per posar de nou en valor el palauet”.

Susana Marquès ha criticat que “els qui durant anys van dir que anaven a resoldre el problema, ara porten mig mandat en la Generalitat i han enganyat al poble de Benicàssim. Moltes paraules i molts anuncis, però ni un cèntim. Per això és el moment de fer un pas endavant i desbloquejar este tema. La Generalitat no pot seguir menyspreant a Benicàssim. El càstig que infligeix Compromís a la cultura de Benicàssim és bàrbar i no ho consentirem més.

Leave a Reply

Your email address will not be published.