fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Susana Marqu猫s demana a conselleria que agilite la seua decisi贸 sobre la delimitaci贸 de l’aiguamoll del Quadro Santiago a Benic脿ssim

Susana Marqu猫s demana a conselleria que agilite la seua decisi贸 sobre la delimitaci贸 de l’aiguamoll del Quadro Santiago a Benic脿ssim

L’alcaldessa recorda que l’ajuntament t茅 les mans lligades per poder realitzar qualsevol actuaci贸 pal路liativa que millore la prevenci贸 de la inundabilitat de 800 habitatges.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s, ha mostrat la seua satisfacci贸 pel pas que ha donat la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer en la regulaci贸 i solucions a la inundabilitat a la zona sud del municipi, concretament en el Quadro de Santiago. “Marqu猫s ha recordat que “la conselleria t茅 sobre la seua taula fa dos anys l’obligaci贸 de resoldre la delimitaci贸 f铆sica de la zona protegida com a aiguamoll al cat脿leg de zones humides de la Comunitat Valenciana”.

L’informe que ha licitat la Confederaci贸 Hidrogr脿fica haur脿 d’aportar un estudi d’antecedents administratius i concessions, un estudi de caracteritzaci贸 hidrogeol貌gica i un estudi hidrol貌gic i hidr脿ulic. Finalment, l’empresa que aconseguisca el contracte haur脿 de, sobre la base d’estos estudis, aportar tres solucions valorades per poder mantenir l’煤s actual de la zona i, al mateix temps, respectar la protecci贸 natural de l’aiguamoll.

Marqu猫s ha assenyalat que “estem davant un pas m茅s que ens acosta a la soluci贸, per貌 encara la veiem molt lluny, sobretot, perqu猫 mentre la conselleria no adopta una decisi贸, ser脿 dif铆cil saber fins a quin extrem es podr脿 aplicar una soluci贸 hidr脿ulica o una altra. A m茅s, finalment, haur脿 de ser el ministeri qui decidisca com ser脿 la m茅s id貌nia valorant el seu cost d’implantaci贸, el cost de manteniment, els impactes que genere i el seu valor ambiental”.

L’alcaldessa ha demanat “celeritat i determinaci贸” a la conselleria “perqu猫 els ve茂ns puguen dormir tranquils, perqu猫 cada vegada que plou, se’ls inunden les seues cases i aix貌 no 茅s just, perqu猫 ells van construir les seues cases sobre terreny dessecat legalment i amb autoritzaci贸 des de fa quaranta anys”.

Maqu茅s ha demanat tamb茅 que, mentre es realitza l’informe i la conselleria decideix delimitar l’aiguamoll, seria un pas important que es permet茅s a l’ajuntament actuar per drenar els terrenys i evitar mals majors. Ara, este drenatge, que 茅s totalment legal, est脿 inactiu i a m茅s, moltes canalitzacions deteriorades per actes vand脿lics sense que h脿gem pogut entrar a reparar-les per falta de l’autoritzaci贸 de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.