fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Susana Marqu猫s d贸na un ultim脿tum a la Generalitat abans de reclamar judicialment del deute de Vila Elisa

Susana Marqu猫s d贸na un ultim脿tum a la Generalitat abans de reclamar judicialment del deute de Vila Elisa

Ha passat m茅s d’un any des del qual ple municipal va aprovar per unanimitat donar un ultim脿tum al Govern Valenci脿 perqu猫 establ铆s un pla de pagaments del deute que ascendeix a 1,4 milions d’euros.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s ha rem猫s avui mateix una sol路licitud d’entrevista al Conseller de cultura, Vicent Marz谩 per sol路licitar-li informaci贸 sobre el pagament del deute de la Generalitat per les obres de Vila Elisa. El govern valenci脿 deu als ciutadans de Benic脿ssim, 1,4 milions d’euros des del 2008. Davant aquest deute, la m脿xima responsable municipal s’ha reunit en diverses ocasions amb responsables de conselleria, sense que els seus compromisos s’hagen complert mai fins ara.

Despr茅s de la ruptura constant dels compromisos de la Generalitat despr茅s de les reunions mantingudes, el ple de l’ajuntament va aprovar per unanimitat, una declaraci贸 institucional en la qual es donava un “ultim脿tum” al govern valenci脿. El text conjunt va recollir l’exig猫ncia a la Generalitat del reconeixement del deute pendent i que ho fes amb la voluntat d’abonar-la en el termini d’un any. Ara, com ha recordat Marqu猫s, “ha transcorregut ja aquest temps, i la Generalitat segueix sense donar senyals de la possibilitat de la seua devoluci贸 o de l’elaboraci贸 d’un pla de pagaments plurianual. Aix铆 que amb aquesta entrevista que ara sol路licitem, volem aclarir qu猫 succeeix amb el deute i en cas que ens seguisquen donant llargues i no hi haja un comprom铆s ferm, acomplirem al mandat plenari i iniciarem els tr脿mits judicials per reclamar el deute pel jutjat”.

La Generalitat deu en aquests moments a Benic脿ssim un total d’1.452.602,49 euros.
A m茅s la declaraci贸 institucional recollia tamb茅 l’exig猫ncia que es reprenguessen l’obres o que, en el cas de no voler fer-ho, l’ajuntament puga donar per rescindit el contracte i que el municipi puga buscar alternatives per a la rehabilitaci贸 de la vila i la seua gesti贸 cultural i patrimonial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.