fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Susana Marquès entra a formar part del Consell de Govern de la xarxa de Ciutats pel Clima

Susana Marquès entra a formar part del Consell de Govern de la xarxa de Ciutats pel Clima

L’alcaldessa participa avui de la Jornada d’Economia Circular sobre el compromís de les ciutats per a combatre el canvi climàtic. “Hem de passar del ‘produir, usar i tirar’ a ‘produir, usar, reutilitzar i reciclar”, ha dit Marquès

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, participa avui en la “Jornada d’Economia Circular. El compromís de les ciutats” que se celebra a Sevilla al costat de la reunió del Consell de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP, en la qual la primer edil de Benicàssim ha sigut nomenada membre.

Marquès ha assenyalat que “des de tots els municipis d’Espanya hem de conscienciar-nos que el futur de les nostres ciutats passa pel respecte que tinguem pel nostre entorn. Hem d’aconseguir un desenvolupament sostenible que garantisca la nostra viabilitat en temps futur. Açò a Benicàssim ho tenim molt bé après i ho posem en pràctica diàriament. Ser una destinació turística de qualitat, amb una oferta natural i ambiental singular i excepcional com tenim, costa treballar amb una gestió equilibrada en la qual els qui desenvolupen les seues activitats ací han de complir requisits ambientals que garantisquen que no es perjudica el nostre medi ambient, no solament natural, sinó també urbà”.

Marquès ha mostrat la seua satisfacció per haver sigut designada membre del Consell de govern de la Xarxa de Ciutats pel Clima. “Crec que demostrar el nostre compromís pel clima i engegar accions des del municipalisme és la millor aposta que podem fer per les nostres ciutats i per les generacions futures. A Benicàssim, hem fet un gran esforç per impulsar un pla d’eficiència energètica que reduïsca la contaminació lumínica i el consum d’energia. Desenvolupem programes de tractament ambiental de parcs i jardins sostenibles i reduint cada any més els productes fitosanitaris químics, impulsem beneficis fiscals per als habitatges que aposten per les energies alternatives, potenciem el reciclatge i la recollida de residus selectiva, tenim un programa pioner de reutilització d’aigües i així una innombrable llista d’accions dirigides a obtenir una millor qualitat ambiental i de vida dels nostres veïns”.

Marquès ha recordat que “aquesta jornada a la qual avui estem assistint pansa per l’impuls de la qual és denominada economia circular, que no és més que passar del ‘produir, usar i tirar’ a ‘produir, usar, reutilitzar i reciclar’. Nosaltres estem sensibilitzats en la seua engegada, però a més, hem d’implicar a la ciutadania i aconseguir aquesta millor qualitat ambiental entre tots. Les institucions soles no podrem aconseguir-ho, però amb la suma dels veïns sí que pot ser una realitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.