fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Torna el mercat extraordinari de Setmana Santa al passeig marítim de Port de Sagunt

Torna el mercat extraordinari de Setmana Santa al passeig marítim de Port de Sagunt

Torna el mercat extraordinari de Setmana Santa al passeig marítim de Port de Sagunt.

El mercat artesanal extraordinari de Setmana Santa torna un any més al passeig marítim de Port de Sagunt. A partir de Dijous Sant (1 d’abril) i durant els dies festius de la setmana de Passió i Pasqua les persones que s’acosten a la zona que hi ha entre la Plaça de la Concòrdia i la unió amb l’Avinguda Mediterrani podran adquirir una gran varietat de productes en els 13 llocs de venda que allí se situen.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la delegada de Comerç i Mercats, Ana María Quesada, han inaugurat oficialment el mercat este Dijous Sant a la vesprada en un acte que ha comptat amb l’assistència del delegat de Platges, Roberto Rovira, i el regidor Alejandro Vila. Des d’eixe mateix moment i fins a dilluns de Pasqua, 5 d’abril, les parades estaran obertes al públic en horari d’11.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Més endavant, en el pont de maig, el mercat extraordinari tornarà a esta mateixa ubicació, en el mateix horari, entre el divendres 30 d’abril i el diumenge 2 de maig. Així, comptant ambdós períodes festius, enguany el mercat tindrà una duració total de nou dies.

En els 13 llocs de venda que s’aposten en el recinte els i les vianants podran trobar tot tipus de productes artesanals com a bijuteria, plata, acer, cuir, bronze, pedres semiprecioses, complements, marroquineria, articles de regal, articles i joguets de fusta, nines de tela o coixins, entre d’altres.

Durant el desenvolupament d’esta iniciativa es contemplaran les mesures de seguretat i higiene decretades per la Conselleria de Sanitat Universal i Sanitat Pública en el marc de la prevenció enfront de la situació de crisi pandèmica provocada per la COVID-19. Entre elles figuren la col·locació de separadors de plàstics llavables en tots dos laterals de les parades –que ocuparan una àrea de 4×2 metres i tindran una estètica homogènia–; la distància de 1,5 metres entre qui ven i qui compra així com la distància de seguretat entre vianants del passeig; la instal·lació de balises de senyalització amb cadenes que contribuïsquen al control d’aforaments i a evitar aglomeracions; l’ús obligatori de mascareta i hidrogel desinfectant de mans; i la desinfecció de tots aquells productes que es proven, retornen o canvien amb productes viricides i l’obligatòria quarantena de 48 hores per a estos articles abans de la seua posada a la venda de nou.

El recinte compta a més amb un conserge i un guàrdia de seguretat que supervisaran i controlaran el compliment d’esta normativa, dels aforaments i de les mesures de seguretat i higiene.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat la seua satisfacció per poder «donar suport» des del Consistori en este temps de pandèmia, «en el qual molta gent ho està passant malament», a «col·lectius que s’han vist especialment colpejats» com el dels mercats ambulants. «L’Ajuntament segueix bolcat a donar totes les facilitats que pot per a intentar ajudar a diferents col·lectius i esta oportunitat no la podíem deixar passar», ha puntualitzat el primer edil.

Per la seua part, la delegada de Comerç i Mercats, Ana María Quesada, ha valorat positivament el fet que es puga celebrar un any més este mercat extraordinari. «Que hàgem aconseguit mantindre-ho, fins i tot amb les restriccions, significa que podent prendre les mesures adequades tant per part de compradors com per part de venedors fem col·lectivitat i aconseguim que açò continue viu. Per al nostre departament és un èxit que puguen muntar parades en estos temps», ha subratllat la regidora.

Tots dos han animat la gent a que s’acoste al passeig marítim de Port de Sagunt i aprecie l’oferta comercial que, segons ha indicat l’alcalde, també forma part dels atractius que s’han de vendre com a municipi.

La celebració del mercat, gestionat per l’Ajuntament de Sagunt, té l’autorització de la Demarcació de Costes de la Comunitat Valenciana, que ha prorrogat el permís que va concedir recentment al Consistori per a la ubicació d’instal·lacions de temporada en el Passeig Marítim de Port de Sagunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.