fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

‘Tornada al col·le’ sense incidències per a més de 5.500 escolars de Borriana

‘Tornada al col·le’ sense incidències per a més de 5.500 escolars de Borriana

El curs escolar 2022-2023, amb mesures escasses en el protocol anticovid, ha començat avui en els 12 centres educatius del municipi.

Més de 5.500 alumnes d’Infantil, Primària, Secundària, i Batxillerat i Formació Professional han començat avui sense incidències el curs escolar 2022-2023 en els 12 centres educatius de Borriana, en els quals durant les últimes setmanes s’han intensificat els preparatius, segons ha manifestat el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, el qual ha destacat que el 100% de l’alumnat que enguany iniciava l’escolarització ha entrat en el centre de triat en primera opció.

“La normalitat i la seguretat” han sigut la “tònica generalitzada” en aquest inici del nou curs i en la reobertura de tots els centres escolars borrianencs, ha indicat el regidor d’Educació, i ha precisat que del conjunt de l’alumnat que ha començat les classes, més de 3.400 ho ha fet en els 8 centres públics i poc més de 2.000 en els 4 concertats.

Monferrer ha posat l’accent en el fet que la situació sanitària actual permet que en els centres «s’hagen reduït significativament les mesures del protocol anticovid, com ara la desinfecció i la neteja extra, i també deixa de ser necessària la ventilació creuada permanent i, a més, s’elimina la distància interpersonal i els grups ‘bambolla’ desapareixen, amb la qual cosa les classes poden interactuar entre elles». Així doncs, ha recalcat, «les restriccions només queden en el transport escolar en què, com en la resta del transport públic, la mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys».

Com a novetat en aquest curs, les famílies de Borriana compten amb dos noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en col·legis públics d’Infantil i Primària, la qual cosa suposa incrementar el doble l’oferta pública de places que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu. De fet, 52 xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys han començat amb plaça gratuïta en els 4 centres públics d’Infantil i Primària en aquesta etapa no obligatòria aquest curs 2022-2023.

Fins ara, tan sols dos centres públics del municipi, concretament el CEIP Cardenal Tarancon i el Roca i Alcaide, comptaven amb aules per a xiquets i xiquetes de dos anys, a les quals enguany s’han afegit les del CEIP Penyagolosa i el CEIP Iturbi, ha indicat Monferrer.

El regidor d’Educació ha especificat que en els 10 centres d’ensenyament d’infantil i primària (CEIP) del municipi, els alumnes que han iniciat el seu període escolar en són 832 en infantil, i 2.085 en primària. Mentre que en els centres de secundària i batxillerat n’han sigut un total de 1.825 els que han començat les classes en ESO i 462 en batxillerat.

L’alumnat de Cicles Formatius, d’Escola d’Adults i FP Bàsica sumen al voltant de 250 persones, i a la secció de Borriana de l’EOI Plana Baixa acudiran 250 persones més i, així, s’assolirà la quantitat de 5.700 alumnes en el municipi.

Excepcionalment, l’alumnat que cursa programes formatius de qualificació bàsica iniciarà les activitats escolars el 14 de setembre i en formació de persones adultes el curs començarà el 19 de setembre. Per la seua part, els ensenyaments d’idiomes començaran les seues activitats lectives el 26 de setembre a les instal·lacions de l’IES Llombai.

Monferrer ha indicat que després de les vacances estivals “la tornada al col·le” comporta “l’adaptació a nous horaris, als ritmes de les aules i a assumir o reprendre les tasques escolars i els estudis”.

Per a facilitar l’adaptació dels fills i les filles a la nova etapa escolar, sobretot en etapes d’Educació Infantil i Primària, el regidor d’Educació recomana “ajustar els horaris de dormir i tractar tots els temes que els acosten a la vida escolar en positiu per a afavorir el procés d’adaptació al nou any escolar”.

El regidor d’Educació ha aprofitat aquest inici del curs escolar per a agrair a tots els membres dels diferents sectors educatius “l’esforç i la dedicació que ha significat per part de la comunitat escolar mantindre la normalitat durant els cursos anteriors en els col·legis i instituts de Borriana”.

I ha reiterat la seua confiança plena en “el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana per a afrontar el nou curs escolar”, i també en “la implicació i responsabilitat de tota la comunitat educativa davant els canvis i situacions que puguen aparèixer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.