Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’incendi en el túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’incendi en el túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM

Han intervingut agents d’FGV, bombers, policies, sanitaris i personal del Centre de Coordinació d’Emergències.

El TRAM d’Alacant ha realitzat esta matinada un simulacre d’incendi a l’interior del túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM de la Línia 1 (Estels-Benidorm) amb 30 passatgers a bord.

Com a conseqüència de l’explosió, s’ha simulat un incendi en la unitat, detenint-se per avaria a l’interior del túnel a 245 metres d’una de les sortides d’emergència, en concret la situada a 1.276 metres del baixador de la Illeta i a 960 metres del de Sangueta.

Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat d’FGV té els objectius de conèixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència i comprovar diferents aspectes, com els procediments del Pla d’Autoprotecció, la coordinació entre els diferents departaments intervinents d’FGV i la correcta coordinació entre les diverses ajudes externes.

El personal d’FGV que ha participat ha estat compost pel maquinista, treballadors i treballadores del Lloc de Comandament (cap, reguladors i tècnics), operador del Telecomandament, tècnic de Línia, responsable i tècnics de Seguretat i personal voluntari de l’empresa pública.

El personal aliè a l’empresa pública que ha participat ha estat de “112 Comunitat Valenciana”, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant, la Policia Nacional, Autonòmica i Local, el Servei d’Emergències Sanitari de la Comunitat Valenciana, figurants i col·laboradors de l’Institut d’Educació Secundària Leonardo da Vinci, a més d’operaris de distinas empreses de manteniment i vigilants de seguretat.

El simulacre ha obtingut una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en este exercici, que serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a treure conclusions.

El departament de Seguretat organitza, periòdicament, visites en les instal·lacions i pràctiques de simulació de diferents incidències en diferents trams de la xarxa, en les quals participen tant agents d’FGV com membres de les diferents entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.