fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Transparència fa accessibles a tots els ciutadans les propostes, iniciatives i acords plenaris

Transparència fa accessibles a tots els ciutadans les propostes, iniciatives i acords plenaris

Un enllaç del web municipal recollirà tota aquesta informació que fins ara estava només a l’abast dels grups polítics

L’Ajuntament de Castelló continua aconseguint avanços en el seu propòsit de crear una administració moderna, transparent i a l’abast de tots els ciutadans. El regidor de Modernització i Transparència, Ignasi Garcia, ha presentat als portaveus dels grups municipals una nova forma de seguir els acords plenaris que evita la paperassa i els farà més accessibles tant als representants dels grups municipals com als ciutadans en general.

Es tracta que totes les proposicions, declaracions i mocions que se sotmeten a votació plenària siguen incloses al web de l’Ajuntament, independentment que acaben aprovant-se o no. Tot aquell que estiga interessat podrà seguir la fase del procés en què es troba cada iniciativa en concret i, en el cas que resulten aprovades, tindrà al seu abast el seguiment dels passos que es donen fins al seu compliment.

“Pretenem que aquesta informació, que fins ara només estava a l’abast dels regidors i dels periodistes que cobreixen la informació municipal, puga arribar a tothom d’una manera senzilla i allunyada de la burocràcia habitual”, assenyala Garcia, qui ressalta que fins ara aquest seguiment requeria molta paperassa, documentació i recepcions que van i tornen d’un departament a un altre de l’administració.

Igualment, els informes que van començar a elaborar-se en l’anterior mandat a instàncies de l’actual vicealcaldessa, Ali Brancal, “es convertiran d’una foto fixa en una cosa viva”, en paraules d’Ignasi Garcia. “Deixarem de treballar en papers per fer-ho en xarxa”, apunta el regidor.

Es tracta d’un altre assoliment en l’aposta decidida de l’equip de govern municipal en l’objectiu d’aconseguir una total transparència de l’administració, després que, el passat mes de febrer, les agendes dels regidors passaran a ser públiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.