fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Tremola Benifai贸: registre de dos moviments s铆smics en una nit

Tremola Benifai贸: registre de dos moviments s铆smics en una nit

El municipi de Benifai贸, a la comarca de la Ribera Alta, ha registrat dos moviments s铆smics en la passada matinada, segons ha informat l’Institut Geogr脿fic Nacional.

Preocupaci贸 entre els ve茂ns de la zona despr茅s dels sismes, tot i que no han causat danys materials ni personals. La comarca de la Ribera Alta compta amb 3 moviments s铆smics en el que portem d’any.

La zona de la Comunitat Valenciana 茅s propensa a aquest tipus de moviments a causa de la pres猫ncia de la falla d’Alzira, que travessa la zona de la Ribera Alta. Tot i que aquests sismes s贸n considerats de baixa intensitat, els cient铆fics recomanen estar preparats davant la possibilitat que es produeixi un terratr猫mol de major magnitud.

L’Institut Geogr脿fic Nacional ha informat sobre dos moviments s铆smics que han tingut lloc a la matinada del dia 14 d’abril al municipi de Benifai贸, a la comarca de la Ribera Alta. El primer d’ells va tenir lloc a les 3:55:26 hores, al sud del terme municipal de Benifai贸, amb una magnitud de 2,0 graus a l’escala de Richter i amb epicentre a 4 quil貌metres de profunditat. El segon, de 1,8 graus, es va registrar escassos 20 segons despr茅s, al sud-oest del terme municipal i a 12 quil貌metres de profunditat.

Tot i que aquests moviments s铆smics no han causat danys materials ni personals, s铆 que han generat preocupaci贸 entre els ve茂ns de la zona. Amb aquests dos sismes, la comarca de la Ribera Alta compta amb 3 moviments s铆smics en el que portem d’any, enfront dels 6 registrats el 2022. L’anterior es va registrar el passat 12 de gener a l’Alc煤dia.

Els experts han explicat que la zona de la Comunitat Valenciana 茅s propensa a aquest tipus de moviments a causa de la pres猫ncia de la falla d’Alzira, que travessa la zona de la Ribera Alta. Tot i que aquests sismes s贸n considerats de baixa intensitat i no solen causar danys importants, els cient铆fics recomanen estar preparats davant la possibilitat que es produeixi un terratr猫mol de major magnitud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.