fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Tres incendis presumptament intencionats la passada nit a Alzira

Tres incendis presumptament intencionats la passada nit a Alzira

Despr茅s de tres hores de treball conjunt de Bombers, VACIF i Policia Local es van aconseguir extingir.

El r脿pid treball dels bombers, la Policia Local d’Alzira i el VACIF (Voluntaris d’Alzira contra Incendis Forestals) va impedir l’evoluci贸 dels focus que van saltar ahir a partir de les 22 hores al Xaveg贸, la Muntanyeta i el Barranc de l’Estret, de manera simult脿nia.

“Parlem de tres focus distints, en zones que es podien complicar f脿cilment i amb una situaci贸 meteorol貌gica que pot afavorir la complicaci贸 dels incendis, de cara a la nit. S贸n tres incendis intencionats i la Policia ja treballa per a investigar l’exist猫ncia d’este pir貌man”, ha comentat l’alcalde, Diego G贸mez

El primer d’ells va saltar ahir a les deu de la nit quan arribava l’av铆s del 112 d’un focus d’incendi al Xaveg贸 que pass脿 al cementeri. De manera immediata, Bombers, Policia Local i els t猫cnics municipals de la Regidoria de Medi Ambient acompanyats del VACIF es van traslladar a la zona afectada, una zona d’horta, per貌 molt pr貌xima al terme de Corbera. La preocupaci贸 estava en el risc pel fort vent que podia afectar l’evoluci贸 del foc en direcci贸 a la Murta.

Al cap de pocs minuts hi hagu茅 dos focus m茅s, un d’ells a la Muntanyeta de Sant Salvador, que va ser sufocat r脿pidament per la Policia Local, i l’altre, el m茅s preocupant, a partir de les 11 de la nit a la zona del barranc de l’Estret, en el qual podien veure’s afectades Valletes de Gall i Valletes de Bru. Afortunadament la immediata intervenci贸 d’un cami贸 de bombers que tornava de I脿tova va facilitar que el foc es controlara abans de la 1 de la matinada.

“Afortunadament no hem hagut de lamentar un incendi greu, tot i les condicions meteorol貌giques que marcaven risc extrem d’incendi pel fort vent. S’han cremat matolls encara que en sol forestal. La zona del Xaveg贸 ha estat la m茅s afectada, encara que el que m茅s ens va preocupar va ser el de l’Estret, donada la proximitat a la zona forestal. Com sempre hem d’agrair el gran treball dels cossos de seguretat i dels nostres voluntaris del VACIF que s贸n essencials per la seua immediatesa”, ha indicat el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

Risc extrem d’incendis

Cal recordar que, encara que estem en tardor, en les 煤ltimes setmanes hem estat en repetides ocasions en preemerg猫ncia roja d’incendi forestal. De fet, el Centre de Coordinaci贸 d’Emerg猫ncies ha decretat el nivell de risc extrem per risc d’incendi per a hui dilluns 26 d’octubre pr脿cticament a tota la Comunitat.

En estes condicions est脿 prohibit fer qualsevol mena de crema agr铆cola, queda susp猫s qualsevol perm铆s previ que s’haguera autoritzat, el paratge natural de la Murta est脿 tancat i a la Casella, restringit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.