fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Troben un cetaci mort a la costa de Sagunt

Troben un cetaci mort a la costa de Sagunt

L’operaci贸 va consistir a traure el cos de la mar i posteriorment portar-lo a una planta de tractament d’animals morts per part del departament de Sanitat.

El departament de Sanitat de l’Ajuntament de Sagunt va retirar ahir al mat铆 un cetaci sense vida que s’havia quedat encallat en una zona de costa pr貌xima al Grau Vell.

Per a l’operaci贸 de la retirada de l’exemplar de z铆fid de Cuvier es va comptat amb la col路laboraci贸 de l’Autoritat Portu脿ria que va proporcionar els mitjans, tant aqu脿tics com terrestres, per a traslladar el cetaci des de la costa fins al moll est del port comercial. Posteriorment, va ser hissat amb una grua des de l’aigua fins al cami贸 que ha proporcionat el departament de Sanitat i que el va traslladar a una planta de tractament d’animals morts, segons va explicar del delegat de Sanitat, Javier Tim贸n.

Durant l’operaci贸 van estar presents una dotaci贸 de la Gu脿rdia Rural, del Seprona, de la Policia Portu脿ria, de la Gu脿rdia Civil, de la Policia Nacional, aix铆 com el cap del departament de Manteniment de l’Ajuntament de Sagunt i t猫cnics de la Universitat de Val猫ncia i de la Fundaci贸 Oceanogr脿fic enviats per la Xarxa d’Encallament de la Comunitat Valenciana per a prendre mostres de l’animal.

El regidor va agra茂r la col路laboraci贸 dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, aix铆 com dels departaments municipals representats per la Gu脿rdia Rural i el cap de Manteniment, a m茅s de les gestions realitzades per la Regidoria de Sanitat. Tamb茅 va agra茂r les tasques realitzades i els mitjans aportats per l’Autoritat Portu脿ria, aix铆 com les facilitats proporcionades, perqu猫 tot isquera correctament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.