Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Troben un cetaci mort a la costa de Sagunt

Troben un cetaci mort a la costa de Sagunt

L’operació va consistir a traure el cos de la mar i posteriorment portar-lo a una planta de tractament d’animals morts per part del departament de Sanitat.

El departament de Sanitat de l’Ajuntament de Sagunt va retirar ahir al matí un cetaci sense vida que s’havia quedat encallat en una zona de costa pròxima al Grau Vell.

Per a l’operació de la retirada de l’exemplar de zífid de Cuvier es va comptat amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària que va proporcionar els mitjans, tant aquàtics com terrestres, per a traslladar el cetaci des de la costa fins al moll est del port comercial. Posteriorment, va ser hissat amb una grua des de l’aigua fins al camió que ha proporcionat el departament de Sanitat i que el va traslladar a una planta de tractament d’animals morts, segons va explicar del delegat de Sanitat, Javier Timón.

Durant l’operació van estar presents una dotació de la Guàrdia Rural, del Seprona, de la Policia Portuària, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, així com el cap del departament de Manteniment de l’Ajuntament de Sagunt i tècnics de la Universitat de València i de la Fundació Oceanogràfic enviats per la Xarxa d’Encallament de la Comunitat Valenciana per a prendre mostres de l’animal.

El regidor va agraïr la col·laboració dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, així com dels departaments municipals representats per la Guàrdia Rural i el cap de Manteniment, a més de les gestions realitzades per la Regidoria de Sanitat. També va agraïr les tasques realitzades i els mitjans aportats per l’Autoritat Portuària, així com les facilitats proporcionades, perquè tot isquera correctament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.