fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Turisme i Seguretat coordinen les mesures per a reobrir les platges de Castell贸 dilluns que ve

Turisme i Seguretat coordinen les mesures per a reobrir les platges de Castell贸 dilluns que ve

Recomanen deixar un espai lliure de 10 metres en primera l铆nia i es recordaran les mesures de seguretat per megafonia i cartelleria.

Les 脿rees de Turisme i Seguretat i Emerg猫ncies de l’Ajuntament de Castell贸 han mantingut hui una reuni贸 t猫cnica de coordinaci贸 per a abordar les mesures a adoptar a les platges a partir del pr貌xim dilluns, 1 de juny, perqu猫 puguen obrir amb les m脿ximes condicions i garanties per als usuaris i usu脿ries. El protocol adapta a l’脿mbit municipal les directrius del Ministeri de Sanitat per a reduir els riscos higienicosanitaris enfront de la covid-19 a les platges, aix铆 com recomanacions i mesures que recull la guia de platges segures elaborada per Turisme de la Generalitat.

“Estem acondicionant les platges del Pinar, Gurug煤 i Serradal sobre la base de les directrius sanit脿ries perqu猫 el seu 煤s i gaudi este estiu es puga fer en condicions de seguretat i de protecci贸 de la salut”, ha explicat la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder. “Des de l’脿rea de seguretat i emerg猫ncies es refor莽ar脿 el treball perqu猫 les mesures d’aforament i de distanciament social a les nostres platges es complisquen i anirem ampliant el protocol de mesures conforme es requerisca”, ha apuntat el regidor de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies, Omar Braina. Tots dos, han visitat hui les platges, per a supervisar el seu estat abans de l’obertura.

Aix铆, coincidint amb l’entrada de Castell贸 en la Fase 2 de la desescalada, i amb el perm铆s ja per a poder banyar-se i prendre el sol a partir del dilluns, s’iniciar脿 el servei de socorrisme i salvament a les platges. A m茅s, els agents de la Policia Local seran els encarregats de controlar i supervisar que es compleixen les mesures de distanciament social i aforament. A partir del dilluns ja estaran operatius tamb茅 els punts de policia en els voltants de les platges del Pinar i el Gurug煤.

La parcel路laci贸 del litoral queda descartada en principi per l’amplitud de les platges de Castell贸, si b茅 s铆 que es recomana deixar un espai lliure de 10 metres en la primera l铆nia de platja, per a passejar o practicar exercici, i evitar les concentracions de persones en una mateixa zona de la platja.

Les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges estaran precintats i no es podran utilitzar de moment en esta fase de la desescalada. Tampoc hi haur脿 papereres en l’arena, de manera que s’eviten possibles focus de contagi.

A m茅s, es refor莽ar脿 la informaci贸 als usuaris i usu脿ries de les platges, a trav茅s de megafonia, en reiterades ocasions durant la jornada, i mitjan莽ant cartelleria, que inclour脿 les recomanacions d’煤s i gaudi del litoral per a complir amb les mesures de protecci贸 enfront del coronavirus.

El protocol municipal per a garantir la seguretat i la protecci贸 de la salut enfront de la covid-19 a les platges de Castell贸 que s’activar脿 dilluns que ve s’anir脿 modificant en funci贸 de les necessitats i de les directrius sanit脿ries que es dicten en cada cas complint el pla per a la transici贸 cap a una nova normalitat. Tamb茅 estar脿 marcat pel decret de seguretat en platges de la Conselleria de Just铆cia, Interior i Administraci贸 P煤blica, l’esborrany del qual ha sigut presentat hui als alcaldes, entre ells, la de Castell贸, Amparo Marco, i que definir脿 les necessitats dels plans de conting猫ncia espec铆fics que hauran d’elaborar els ajuntaments per a garantir la seguretat davant l’emerg猫ncia sanit脿ria per la covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.