fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ultimen la posada a punt del Centre de Dia de l’Alcora per a la seua obertura

Ultimen la posada a punt del Centre de Dia de l’Alcora per a la seua obertura

L’Ajuntament i la Fundaci贸 Alzheimer Salom茅 Moliner han informat i mostrat als ve茂ns i ve茂nes les instal路lacions.

L’Ajuntament de l’Alcora est脿 duent a terme els 煤ltims tr脿mits per a l’obertura del Centre de Dia, que est脿 prevista per a finals d’aquest mes d’octubre. Un objectiu pel qual l’equip de govern est脿 treballant 鈥渄es del primer dia鈥, bolcat a 鈥渁gilitzar les gestions i permisos que estavan pendents i esmenar totes les defici猫ncies amb les quals ens vam trobar i que, molt al nostre pesar, han retardat la seua posada en funcionament鈥.

Durant aquests dies s’est脿 provant l’ascensor i les m脿quines de climatitzaci贸, i en les properes setmanes arribar脿 el mobiliari i es pintar脿 la fa莽ana.

El primer pas ser脿 traslladar all铆 la Unitat de Respir (actualment est脿 a la planta baixa de la biblioteca municipal) 鈥渓a qual cosa va a suposar un important salt qualitatiu en la prestaci贸 del servei, ja que les noves instal路lacions s贸n molt m茅s adequades i permetran millorar i ampliar l’atenci贸 que es d贸na als usuaris鈥, ressalten.

A m茅s, es va a ampliar l’horari, d’aquesta manera, a m茅s de totes les vesprades (de dilluns a divendres), de 16 a 19 hores, tamb茅 es prestar脿 tots els matins, de 9 a 13. En l’actualitat es du a terme per les vesprades i 煤nicament dos matins.

鈥淧rogressivament s’aniran augmentant les prestacions, sempre en funci贸 de les necessitats i la demanda鈥, destaquen des del govern local.

En els 煤ltims dies, i davant la seua imminent obertura, l’Ajuntament i la Fundaci贸 Alzheimer Salom茅 Moliner, han informat i mostrat als ve茂ns i ve茂nes les instal路lacions del Centre de Dia. 鈥淯nes instal路lacions 脿mplies i lluminoses, ideals per a la finalitat del servei鈥, expliquen.

鈥淢illorar la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer i altres dem猫ncies i la dels seus familiars 茅s l’objectiu鈥, ha manifestat Emilio Marmaneu, president d’AFA-Castell贸 i la Fundaci贸, qui ha recordat que 鈥渁 l’Alcora hi ha quasi 500 persones afectades per aquesta malaltia, entre els que la pateixen directament i els seus cuidadors鈥.

Des de l’Ajuntament i l’associaci贸 han fet una crida a la poblaci贸 perqu猫 s’informen, destacant que al centre es duen a terme ter脿pies personalitzades i es realitzen moltes i variades activitats de la m脿 de professionals, que els van molt b茅 als usuaris, els ajuden a sentir-se 煤tils, etc.

Es pot sol路licitar informaci贸 a la Unitat de Respir (biblioteca) i al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. Aix铆 mateix, han avan莽at que es duran a terme jornades de portes obertes per donar a con猫ixer el servei.

鈥淟a imminent posada en marxa del Centre de Dia 茅s, sens dubte, una gran not铆cia per al poble de l’Alcora, ja que per fi es va a fer realitat un projecte que porten molts anys esperant鈥, ressalta l’alcalde, V铆ctor Garcia. Un projecte que, com explica, 鈥渉a sigut una prioritat des del principi per a l’actual equip de govern, i que posa de manifest que amb treball, esfor莽 i voluntat s’aconsegueixen les coses鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.