fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Un incendi arrasa la Serra Calderona a Sogorb

Un incendi arrasa la Serra Calderona a Sogorb

El dispositiu coordinat pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló segueix actiu íntegrament per fer front a les flames que des del dimecres afecten una zona forestal de Sogorb, en la Serra Calderona.

L’incendi es va iniciar a Gàtova (València) el dimecres a la tarda, i hores després entrava a la província de Castelló. El Consorci Provincial de Bombers de Castelló va desplegar un ampli dispositiu per fer front a este foc que afecta una zona forestal de matoll i pineda, i que va trobar en la baixa humitat, les altes temperatures i el vent de ponent els seus millors aliats per progressar en les seues hores inicials.

Durant la jornada del dijous, el dispositiu que opera a les províncies de València i Castelló supera els 300 efectius i els 20 mitjans aeris. Entre els efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló destaquen diverses unitats de Bombers, Unitats URAF, Voluntaris Forestals de les Fonts d’Aiòder, Unitat de Maquinària i Logística, Voluntaris de Protecció Civil de Diputació així com diferents Unitats de Comandament. També més de vint vehicles entre els quals destaquen Autobombes Forestals, una nodrissa pesada de 35.000 litres de capacitat i la Unitat Mòbil de Coordinació.

Des d’esta unitat es coordinen les tasques d’extinció en el Lloc de Comandament Avançat establert a Altura (Castelló). El director del Lloc de Comandament, Fernando Kindelán, assegurava que malgrat l’efectiu treball combinat de medis terrestres i aeris, “ens enfrontem a una massa molt espessa” formada especialment per matoll i pineda. Això, sumat als vents de ponent i a l’inaccessible del terreny, ha dificultat els treballs al llarg del dijous. El principal risc “els punts calents que es podrien revivar”, un fet que s’ha repetit al llarg del dia, atés que les variacions en l’adreça i intensitat de vent continuaven alimentant les flames. L’altra principal dificultat d’este incendi, segons els tècnics, ha estat l’inaccessible dels flancs per via terrestre. Això ha obligat a un major esforç en la distribució estratègica dels medis terrestres al llarg del perímetre, per poder atacar a l’incendi amb una major efectivitat.
En la cara positiva de l’emergència, que de moment el foc no ha avançat ni cap a urbanitzacions ni nuclis poblacionals, amb el que no sembla haver-hi, fins al moment, amenaça per a la població.

Cal recordar que al costat dels efectius del Consorci de Bombers de Castelló combaten mitjans d’altres administracions tals com els Bombers Forestals de Generalitat, Brigades Helitransportades, Unitat Militar d’Emergències, Bombers de l’Ajuntament de Castelló i mitjans d’altres comunitats, concretament Aragó i Castella-la Manxa. El Diputat de Bombers de Castelló, Luis Rubio, ha destacat “que la coordinació entre els diferents mitjans i administracions ens està permetent treballar d’una manera efectiva”, malgrat els condicionants meteorològics.
A les sis de la tarda, estos eren lleugerament més positius, amb una menor intensitat de les ratxes de vent i una major humitat, encara que seguia havent-hi molt treball per fer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.