fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un incendi arrasa la Serra Calderona a Sogorb

Un incendi arrasa la Serra Calderona a Sogorb

El dispositiu coordinat pel Consorci Provincial de Bombers de Castell贸 segueix actiu 铆ntegrament per fer front a les flames que des del dimecres afecten una zona forestal de Sogorb, en la Serra Calderona.

L’incendi es va iniciar a G脿tova (Val猫ncia) el dimecres a la tarda, i hores despr茅s entrava a la prov铆ncia de Castell贸. El Consorci Provincial de Bombers de Castell贸 va desplegar un ampli dispositiu per fer front a este foc que afecta una zona forestal de matoll i pineda, i que va trobar en la baixa humitat, les altes temperatures i el vent de ponent els seus millors aliats per progressar en les seues hores inicials.

Durant la jornada del dijous, el dispositiu que opera a les prov铆ncies de Val猫ncia i Castell贸 supera els 300 efectius i els 20 mitjans aeris. Entre els efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castell贸 destaquen diverses unitats de Bombers, Unitats URAF, Voluntaris Forestals de les Fonts d’Ai貌der, Unitat de Maquin脿ria i Log铆stica, Voluntaris de Protecci贸 Civil de Diputaci贸 aix铆 com diferents Unitats de Comandament. Tamb茅 m茅s de vint vehicles entre els quals destaquen Autobombes Forestals, una nodrissa pesada de 35.000 litres de capacitat i la Unitat M貌bil de Coordinaci贸.

Des d’esta unitat es coordinen les tasques d’extinci贸 en el Lloc de Comandament Avan莽at establert a Altura (Castell贸). El director del Lloc de Comandament, Fernando Kindel谩n, assegurava que malgrat l’efectiu treball combinat de medis terrestres i aeris, “ens enfrontem a una massa molt espessa” formada especialment per matoll i pineda. Aix貌, sumat als vents de ponent i a l’inaccessible del terreny, ha dificultat els treballs al llarg del dijous. El principal risc “els punts calents que es podrien revivar”, un fet que s’ha repetit al llarg del dia, at茅s que les variacions en l’adre莽a i intensitat de vent continuaven alimentant les flames. L’altra principal dificultat d’este incendi, segons els t猫cnics, ha estat l’inaccessible dels flancs per via terrestre. Aix貌 ha obligat a un major esfor莽 en la distribuci贸 estrat猫gica dels medis terrestres al llarg del per铆metre, per poder atacar a l’incendi amb una major efectivitat.
En la cara positiva de l’emerg猫ncia, que de moment el foc no ha avan莽at ni cap a urbanitzacions ni nuclis poblacionals, amb el que no sembla haver-hi, fins al moment, amena莽a per a la poblaci贸.

Cal recordar que al costat dels efectius del Consorci de Bombers de Castell贸 combaten mitjans d’altres administracions tals com els Bombers Forestals de Generalitat, Brigades Helitransportades, Unitat Militar d’Emerg猫ncies, Bombers de l’Ajuntament de Castell贸 i mitjans d’altres comunitats, concretament Arag贸 i Castella-la Manxa. El Diputat de Bombers de Castell贸, Luis Rubio, ha destacat “que la coordinaci贸 entre els diferents mitjans i administracions ens est脿 permetent treballar d’una manera efectiva”, malgrat els condicionants meteorol貌gics.
A les sis de la tarda, estos eren lleugerament m茅s positius, amb una menor intensitat de les ratxes de vent i una major humitat, encara que seguia havent-hi molt treball per fer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.