fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Urbanisme habilita un p脿rquing gratu茂t amb 110 places en els antics tallers del port al Grau de Castell贸

Urbanisme habilita un p脿rquing gratu茂t amb 110 places en els antics tallers del port al Grau de Castell贸

El regidor Rafa Sim贸 detalla que esta actuaci贸 pal路liar脿 el d猫ficit de places que generaran les obres de la pla莽a Josefina L贸pez.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria d’Urbanisme, ha habilitat un p脿rquing gratu茂t en el solar dels antics tallers del port, en el cam铆 Serradal. El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, ha detallat que esta intervenci贸 ha perm猫s habilitar 110 places d’aparcament, “una actuaci贸 que permetr脿 pal路liar el d猫ficit de p脿rquings que es generaran amb les obres de la futura zona verda de la pla莽a Josefina L贸pez”.

A m茅s, el tamb茅 regidor d’Urbanisme i Mobilitat Sostenible ha afegit que el seu empla莽ament “converteix esta solar en un p脿rquing dissuasori que pot contribuir a reduir els despla莽aments en l’entorn residencial en el qual es troba”.

L’adequaci贸 com a p脿rquing provisional d’esta parcel路la, d’uns 3.000 metres quadrats de superf铆cie, s’ha executat com a actuaci贸 pr猫via a l’adequaci贸 de la futura zona verda de la pla莽a Josefina L贸pez. “L’inici dels treballs en la zona verda situada al costat de la piscina Emilio Fabregat suposar脿 reduir les places d’aparcament pel qual amb este aparcament compensem, per endavant, este d猫ficit”. Per a a莽貌, l’Ajuntament ha llogat el solar i ha habilitat les places de p脿rquing d’acc茅s gratu茂t.

La urbanitzaci贸 de la pla莽a Josefina L贸pez permetr脿 eliminar un buit urb脿 en el Grau al mateix temps que es dota d’un nou espai p煤blic de qualitat al Districte Mar铆tim. Despr茅s del proc茅s de participaci贸 p煤blica Grau Xarxa Oberta en el qual la ciutadania va poder plasmar les seues prefer猫ncies sobre usos i disseny d’aquesta futura zona verda, la Regidoria d’Urbanisme ha treballat en la redacci贸 del projecte i a resoldre la complexa tramitaci贸 del PAI en el qual es troba integrada la pla莽a Josefina L贸pez despr茅s de la paralitzaci贸 de les obres d’urbanitzaci贸 per la crisi econ貌mica.

Amb l’objectiu d’accelerar l’execuci贸 d’este projecte emblem脿tic per al Grau, Urbanisme ha assumit la gesti贸 directa del programa d’actuaci贸 integrada de les denominades UE-15 i 81 UE-R. Ara s’obri un termini d’exposici贸 p煤blica del programa i del projecte d’urbanitzaci贸 i, en paral路lel, s’est脿 treballant per a poder avan莽ar la licitaci贸 de la pla莽a i que les obres comencen al m茅s prompte possible.

Sim贸 ha reivindicat “l’inter猫s p煤blic de dotar al Grau d’una zona verda on ara hi ha un solar i al costat d’un espai esportiu com la piscina Emilio Fabregat. Esta actuaci贸 suposar脿, sens dubte, una millora d’este entorn urb脿”. El pressupost inclou una partida de 450.000 euros per a esta nova zona verda de m茅s de 4.000 m2 que inclour脿 脿rees polifuncionals i s’obrir脿 un carrer paral路lel a la via per a donar soluci贸 a l’aparcament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.