fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aborda l鈥檃dhesi贸 a Alcaldes per la Pau

Vila-real aborda l鈥檃dhesi贸 a Alcaldes per la Pau

L’alcalde rebr脿 dem脿 el primer edil de Granollers i vicepresident de la xarxa internacional per a avan莽ar en la possible incorporaci贸 a l’entitat, en una jornada en la qual s’inaugura l’exposici贸 sobre la bomba at貌mica sobre Hiroshima.

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, rebr脿 dem脿 a l’alcalde de Granollers i vicepresident de la xarxa Alcaldes per la Pau, Josep Mayoral, amb l’objectiu d’estr猫nyer lla莽os i avan莽ar cap a la possible adhesi贸 de Vila-real a l’entitat internacional, sorgida com a reacci贸 a les conseq眉猫ncies de les bombes at貌miques sobre Hiroshima i Nagasaki en la segona guerra mundial. La xarxa, que promou la conscienciaci贸 sobre el desarmament nuclear i l’impuls de la pau, ha mostrat el seu inter茅s per incorporar Vila-real al projecte arran de l’experi猫ncia local en 脿mbits com la mediaci贸 policial i escolar i la cultura de pau.

鈥淓n 1945, el llan莽ament de la bomba at貌mica sobre les poblacions d’Hiroshima i Nagasaki va provocar centenars de milers de morts i la devastaci贸 d’ambdues ciutats, amb efectes sobre les persones que encara hui perviuen. S贸n fets que ens avergonyeixen com a 茅ssers humans i que hem de treballar perqu猫 mai tornen a repetir-se鈥, assenyala Benlloch. Aquest 茅s l’objectiu de la xarxa Alcaldes per la Pau, sorgida de la confer猫ncia sobre desarmament nuclear de Nacions Unides promoguda per Hiroshima i Nagasaki en 1982 i formalitzada com a organitzaci贸 internacional en 1991. L’entitat, presidida per l’alcalde d鈥橦iroshima, est脿 integrada per 7.205 municipis de 161 pa茂sos. D’ells, 307 poblacions s贸n espanyoles, mentre que la pres猫ncia de la xarxa a la Comunitat 茅s molt redu茂da. L’alcalde de Granollers ostenta l’煤nica vicepresid猫ncia espanyola en la xarxa.

Aprofitant la pres猫ncia de Mayoral a la ciutat, el Museu de la Ciutat Casa de Polo inaugurar脿 dem脿 per la vesprada l’exposici贸 鈥楶er un m贸n sense armes nuclears鈥, que reflexiona sobre els fets de 1945 i l’evoluci贸 de l’armament nuclear a trav茅s de fotografies, panells i documentaci贸. L’exposici贸, que estar脿 oberta un mes aproximadament, est脿 produ茂da pels museus de la pau d’Hiroshima i Nagasaki i per l’Ajuntament de Granollers. La inauguraci贸 de la mostra es completar脿 amb la plantaci贸 d’un exemplar de gingko biloba, considerada l’煤nica arbre que va sobreviure als bombardejos i constitu茂t des de llavors en s铆mbol de la pau.

Despr茅s de la visita institucional, l’alcalde ha anunciat la seua intenci贸 d’obrir un proc茅s de di脿leg amb els grups pol铆tics per a implicar tota la corporaci贸 en el projecte abans de tramitar la documentaci贸 necess脿ria per a la possible adhesi贸 a la xarxa internacional. 鈥淔ormar part d’aquest organisme que obri una reflexi贸 sobre com de b脿rbar pot ser l’茅sser hum脿 quan abandona la paraula i el di脿leg, amb pres猫ncia a m茅s a tot el m贸n, pot suposar un efecte multiplicador molt interessant per al treball en mediaci贸 i cultura de pau pel qual Vila-real 茅s ja tot un referent鈥, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.