fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real accelera la inversi贸 de l’Ivace en la modernitzaci贸 de pol铆gons i preveu completar els cinc projectes abans de final d’any

Vila-real accelera la inversi贸 de l’Ivace en la modernitzaci贸 de pol铆gons i preveu completar els cinc projectes abans de final d’any

Les actuacions subvencionades pel govern auton貌mic ascendixen a prop de 2,5 milions d’euros per a la renovaci贸 d’infraestructures en les 脿rees empresarials amb l’objectiu de “millorar el potencial industrial de la ciutat”.

Els projectes per a la millora i modernitzaci贸 dels pol铆gons industrials de Vila-real inclosos en el pla de reindustrialitzaci贸 de la ciutat avancen seguint el calendari previst i, si no es produ茂xen contratemps, les obres en les cinc 脿rees industrials que subvenciona l’Institut Valenci脿 de Competitivitat Empresarial (Ivace) estaran completades abans que acabe l’any. Aix铆 ho ha explicat el regidor responsable de l’脿rea de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha donat compte de l’estat d’execuci贸 de cadascun dels cinc projectes que han rebut finan莽ament per part del govern auton貌mic, i que sumen una inversi贸 total de prop de 2,5 milions d’euros.

Tal com ha recordat Obiol, estes actuacions formen part del pla de reindustrialitzaci贸 de Vila-real que t茅 com a objectiu “millorar el potencial industrial de la ciutat, que ja 茅s una refer猫ncia en tota la Comunitat” per貌 que tenia algunes assignatures pendents en mat猫ria d’ordenaci贸 de diferents 脿rees empresarials “que en el seu moment van n脿ixer sense una correcta planificaci贸” i sense les corresponents infraestructures b脿siques. Per a aix貌, l’equip de govern, en la l铆nia de renovar i modernitzar les dotacions de les principals 脿rees industrials, es va adherir a les l铆nies de subvenci贸 de l’Ivace, tant en la convocat貌ria de 2018 com en la de 2019, obtenint subvenci贸 per a un total de cinc projectes.

En estos moments, les m脿quines treballen des de fa mesos en les zones de Mol铆 Nou, Les Voltes i Carretera d’Onda. En les dues primeres, el nivell d’execuci贸 de treballs aconseguix ja el 70% i el 60%, respectivament, mentre que en el cas del projecte de millora de la carretera d’Onda el percentatge de treballs realitzats se situa en el 20%, ja que ha sigut l’煤ltim d’estos tres a comen莽ar a executar-se. Amb tot, Obiol ha destacat que en tractar-se d’obres finan莽ades amb c脿rrec a les ajudes de l’Ivace de 2018 “han d’estar executades i pagades abans del 31 de desembre”. “Des de l’Ajuntament de Vila-real, els t猫cnics de l’脿rea de Territori, als quals agra茂sc especialment el treball, estan fent l’impossible per a complir esta data i no perdre les subvencions”, ha insistit el regidor, qui ha apuntat que el calendari que manegen els t猫cnics situa entre principis i mitjans de desembre la finalitzaci贸 de les obres en estos tres pol铆gons.

El responsable de Territori ha demanat disculpes als ve茂ns i ve茂nes per les mol猫sties que puguen ocasionar tots estos treballs i ha volgut ressaltar la transformaci贸 que suposaran estes inversions posat que solucionaran defici猫ncies en infraestructures b脿siques com la canalitzaci贸 de pluvials, xarxa de sanejament, asfaltat o enllumenat p煤blic. Aix铆 mateix, tamb茅 permetran crear “una xarxa de carrils bici amb l’objectiu que en un futur puguen estar connectats tots els pol铆gons de la ciutat”. Aix铆 mateix, Obiol ha posat l’accent en algunes modificacions realitzades respecte als projectes inicials com la construcci贸 d’una rotonda en la carretera d’Onda, a l’altura del Sedenyet del Madrigal i la S茅nia de la Pau, “per a garantir la seguretat i millorar la distribuci贸 del tr脿nsit” en este encreuament que en l’actualitat presenta una important perillositat per als conductors.

En este punt, el regidor ha volgut agrair de manera especial al propietari Pascual Safont, per les facilitats per a la cessi贸 de terrenys que permetran la construcci贸 de la rotonda. Tamb茅 en la carretera d’Onda s’ha eliminat, a petici贸 d’empreses de la zona, la mitjana central prevista en este vial amb la finalitat de facilitar les maniobres dels vehicles pesants.

Finalment, en les pr貌ximes setmanes arrancaran les obres en els pol铆gons de Reg Nou i Travessa, inclosos en les subvencions de l’Ivace de 2019, i que s贸n projectes de menor calat “per貌 igualment importants si tenim en compte que en el cas de Reg Nou l’actuaci贸 permetr脿 dotar a esta xicoteta 脿rea industrial de clavegueram, ja que actualment les empreses no compten amb esta infraestructura”, ha recalcat el responsable de Territori. En el pol铆gon Travessa, una de les principals accions ser脿 la millora de la connexi贸 d’esta zona industrial amb l’acc茅s des de l’N-340. La previsi贸 茅s que estos dos projectes tamb茅 estiguen finalitzats abans que acabe l’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.