fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aconsegueix del Govern aplicar en 2018 un coeficient d鈥檃ctualitzaci贸 per a ajustar els valors cadastrals a la realitat

Vila-real aconsegueix del Govern aplicar en 2018 un coeficient d鈥檃ctualitzaci贸 per a ajustar els valors cadastrals a la realitat

La regidora d鈥橦isenda, Sabina Escrig, anuncia la mesura, reclamada el mes de mar莽 passat, que permetr脿 鈥渁lleujar鈥 les fam铆lies en impostos com la renda o les transmissions patrimonials, mentre arriba la revisi贸 cadastral definitiva.

Els ve茂ns de Vila-real veuran redu茂ts els valors cadastrals de les seues propietats, gr脿cies a l’aplicaci贸 en 2018 d’un coeficient d’actualitzaci贸 determinat pel Govern, a l’espera que la Direcci贸 General del Cadastre done resposta a la petici贸 de revisi贸 definitiva de la pon猫ncia de valors per ajustar-los a la realitat del mercat. La regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, ha anunciat este mat铆 que l’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit que el Govern central incloga la ciutat en els municipis que podran aplicar el coeficient d’actualitzaci贸 que determinar脿 l’Executiu en els Pressupostos Generals de l’Estat. L’alcalde, Jos茅 Benlloch, va demanar el mes de mar莽 passat aplicar esta mesura per a poder reduir els valors cadastrals dels ve茂ns de Vila-real mentre no es porta a terme la revisi贸 de la pon猫ncia cadastral demanada, amb la unanimitat de tots els grups, en mar莽 de 2017 i a la qual encara no s’ha rebut resposta.

El coeficient d’actualitzaci贸, que s’ha demanat reductor, el determinar脿 el Govern en la Llei de Pressupostos i suposar脿 un alleujament per a les fam铆lies en impostos com els de renda o transmissions patrimonials. “En mar莽 de 2017, i amb unanimitat de tots els grups municipals, vam demanar al Govern central la revisi贸 cadastral, amb l’objectiu d’abaixar els valors i ajustar-los a la realitat del mercat. Per貌, mentre esta revisi贸 no arriba, i sempre amb l’objectiu d’ajudar els ve茂ns i ve茂nes, l’alcalde va demanar tamb茅 a la Direcci贸 General del Cadastre que a Vila-real se li aplicara un coeficient d’actualitzaci贸 reductor dels valors cadastrals, que, d’alguna manera, ajude a pal路liar l’enorme dist脿ncia que ara com ara hi ha entre els valors de mercat i els que es van usar en 2006 per al ‘cadastr脿s’ del PP”, explica Escrig. El Butllet铆 Oficial de l’Estat ha publicat esta setmana la relaci贸 de municipis que podran aplicar esta actualitzaci贸, entre els quals es troba Vila-real.

“No podem saber quin coeficient ser脿, perqu猫 dep茅n del Govern de Rajoy, per貌 s铆 que beneficiar脿 a les fam铆lies de Vila-real en aquells impostos que usen el valor cadastral com a base, com poden ser les donacions, her猫ncies o compra-vendes o en la renda dels immobles que tributen”, detalla Escrig. “El govern del Partit Popular va aprofitar el ‘cadastr脿s’ de 2006 per a incrementar en un 20% la contribuci贸 als vila-realencs. Nosaltres, des que vam entrar al govern municipal, hem mantingut congelada la contribuci贸, excepte el 2014, quan la vam abaixar, i ara l’hem tornada als nivells de 2011 per a poder fer front a les sent猫ncies urban铆stiques del PP i complir la llei d’estabilitat pressupost脿ria a la qual ens obliga Rajoy”, afegeix la regidora. Escrig avan莽a la intenci贸 de l’equip de govern de seguir mantenint els rebuts congelats tota la legislatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.