fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real aconsegueix una nova aportació de l’Ivace per a modernitzar les àrees industrials i eleva a 3,2 milions la inversió des de 2018

Vila-real aconsegueix una nova aportació de l’Ivace per a modernitzar les àrees industrials i eleva a 3,2 milions la inversió des de 2018

El consistori obté una subvenció de 496.020 euros per a executar tres projectes estratègics en 2021 / L’aportació municipal serà de 235.445 euros.

L’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una nova aportació econòmica de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per import total de 496.020 euros per a la modernització de tres àrees industrials durant 2021 amb la finalitat de continuar implementant el Pla municipal de reindustrialització. La concessió d’aquesta subvenció permetrà al consistori executar els tres projectes previstos per un import total de 731.465 euros, de manera que l’aportació municipal per a desenvolupar aquestes actuacions serà de 235.445 euros. Les obres se centraran en tres punts especial interés per al desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l’entorn de l’estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d’Onda.

“Una vegada més, l’Ajuntament de Vila-real demostra la seua aposta decidida i políticament liderada per la indústria, que s’ha traduït en més de 3,2 milions d’euros en inversió per a modernitzar i millorar la competitivitat dels nostres polígons des de 2018”, assegura el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que als més de 730.000 euros que s’invertiran en aquest 2021 cal sumar els 2.496.797 euros invertits entre els anys 2018 i 2019 per a l’adequació de cinc àrees industrials. D’aquesta manera, la inversió global en tres anys ascendirà a 3.228.231 euros. Obiol incideix en què “malgrat les dificultats econòmiques de l’Ajuntament i de la necessitat d’atendre l’urgent –les crisis per la covid-19, el deute i l’urbanisme heretats del PP- no hem deixat de treballar perquè la ciutat estiga preparada en el moment en què aconseguim superar la pandèmia i que puguem estar en una posició competitiva de cara al futur”. En aquest sentit, el regidor ha remarcat que Vila-real és “un municipi líder en indústria i líder en ceràmica”. “Som el primer municipi de la província en inversió industrial i seu dels tres principals grups ceràmics d’Espanya –Porcelanosa, Pamesa i STN- i l’Ajuntament de Vila-real vol estar a altura d’aquest lideratge aprofitant al màxim les convocatòries de subvencions i fent possible, a través de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana, la implantació no sols de noves factories de producció sinó també d’instal·lacions logístiques”, afirma.
Els tres projectes de modernització de zones industrials que s’executaran amb aquesta nova subvenció de l’Ivace contemplen una actuació en la zona de l’entorn de l’estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d’un clúster agroalimentari. Es tracta de 156.880 metres quadrats on s’implantarà il·luminat tipus led i es completaran els recorreguts per als vianants del polígon amb la construcció de voreres als carrers Ana Nebot, Cedre, Borriana i Dones del Magatzem, on s’inclourà també una façana vegetal en el camí rural del marge aquest del vial. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte, amb una inversió prevista de 200.000 euros.

El segon projecte donarà continuació a les millores implantades ja en el polígon de la carretera d’Onda, concretament en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l’AP-7 i l’avinguda Alemanya. En aquesta segona fase de la millora del polígon, està prevista una inversió de 243.927 euros per a la instal·lació d’enllumenat led que millore la seguretat, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada en la CV-20, entre altres treballs. D’aquesta manera, s’actuarà sobre l’eficiència energètica, la seguretat, accessibilitat, millora paisatgística i viària.

El tercer dels projectes afectarà l’àrea industrial sud de la ciutat, concretament a les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí Betxí, on s’inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. L’àrea afectada per l’actuació té una superfície de 2,3 milions de metres quadrats, amb un pressupost de 287.538 euros, per a la construcció de voreres, asfaltat i enllumenat, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.