fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aferma el seu sistema de la innovaci贸 i afavoreix el contacte de la xarxa local amb la Conselleria d’Innovaci贸

Vila-real aferma el seu sistema de la innovaci贸 i afavoreix el contacte de la xarxa local amb la Conselleria d’Innovaci贸

La consellera Pascual coneix de primera m脿 els projectes de la Cambra, la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica, Globalis i Efecte Vila-real en una reuni贸 en el Viver d’Empreses, futura seu de l’Ag猫ncia Local de la Innovaci贸.

L’Ajuntament de Vila-real continua avan莽ant en la consolidaci贸 de l’ecosistema de la innovaci贸 impulsat des de fa nou anys a la ciutat. Amb aquest objectiu, l’alcalde, Jos茅 Benlloch, ha promogut una primera presa de contacte entre la consellera d’Innovaci贸, Universitat, Ci猫ncia i Societat Digital, Carolina Pascual, amb 鈥渓es quatre potes del sistema innovador鈥 local: la Cambra de Comer莽, la C脿tedra d’Innovaci贸 Cer脿mica Ciutat de Vila-real de l’UJI, la Fundaci贸 Globalis i la Fundaci贸 Caixa Rural Vila-real (Efecte Vila-real). La trobada ha tingut lloc hui al Viver d’Empreses 1, amb la participaci贸 del regidor de Congressos, Diego A. Vila, i la cap de Gabinet d’Alcaldia, Edurne Zubir铆a.

鈥淒es de l’any 2011, hem treballat a Vila-real en una transformaci贸 de model productiu i en la constituci贸 d’un ecosistema de la innovaci贸 propi sobre quatre pilars, sense els quals tot el cam铆 recorregut fins ara no hauria sigut possible. Amb ells volem continuar avan莽ant en la consolidaci贸 d’aquest sistema de la innovaci贸, que cristal路litzar脿 pr貌ximament en la creaci贸 de l’Ag猫ncia Local de la Innovaci贸, la seu de la qual ser脿, precisament, el Viver d’Empreses, gr脿cies a l’acord amb la Cambra de Comer莽鈥, recorda Benlloch. 鈥溍塻 important que la consellera d’Innovaci贸 conega de primera m脿 aquests quatre pilars sobre els quals s’assenta el nostre sistema innovador, que puguen exposar els seus projectes i traslladar-li tamb茅 les seues necessitats per a continuar treballant, tots de la m脿, en la consolidaci贸 d’aquesta xarxa鈥, agrega. La reuni贸, a m茅s, s’ha convocat en el Viver d’Empreses 1, que, avan莽a Benlloch, ser脿 la seu de la nova Ag猫ncia Local de la Innovaci贸. 鈥淰olem que siga un lloc de trobada i de treball de tot l’ecosistema de la innovaci贸 de Vila-real鈥, conclou.

Per part seua, Pascual ha posat en valor la gran feina realitzada a Vila-real pels agents de l’ecosistema d’innovaci贸 i la important coordinaci贸 entre ells amb l’Ajuntament al capdavant. “La ciutat s’ha convertit ja en un referent per la seua aposta estrat猫gica per la innovaci贸 i la transfer猫ncia al teixit productiu. Des de la Conselleria volem col路laborar per a potenciar aquesta fortalesa en benefici de la ciutadania”, ha ressaltat la consellera.

Des de fa nou anys, la ciutat de Vila-real ha vingut fent importants passos per a la transformaci贸 del model productiu i per a teixir un ecosistema que, en alian莽a amb els agents locals, afavorisca la generaci贸 d’oportunitats sobre la base de l’economia del coneixement i la innovaci贸. Fruit d’aquesta aposta, Vila-real va ser, en 2011, la primera ciutat de la prov铆ncia en ser reconeguda com a Ciutat de la Ci猫ncia i la Innovaci贸 per part del Govern d’Espanya; una marca que, revalidada l’any 2015, ha perm茅s a Vila-real entrar a formar part de la xarxa Innpulso de ciutats innovadores. A aquesta xarxa se suma, a partir de 2017, la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovaci贸, de la qual Vila-real 茅s fundadora i presidenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.