fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real aplica un pla d’ajust pressupostari que permetrà estalviar 550.000 euros per a fer front a despeses

Vila-real aplica un pla d’ajust pressupostari que permetrà estalviar 550.000 euros per a fer front a despeses

L’equip de govern acorda ‘aparcar’ temporalment projectes com el nou carril bici, les subvencions a entitats de reg, el jardí de la ‘muntanyeta’ o el centre d’Aquasalut per a crear un fons de reserva destinat a imprevists.

L’Ajuntament de Vila-real aparcarà temporalment a alguns projectes ja planificats per a la ciutat amb l’objectiu d’estalviar al voltant de 550.000 euros en la recta final de l’any. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, que ha explicat que l’equip de govern ha decidit aplicar un pla d’ajust pressupostari amb l’objectiu de fer front a despeses sobrevingudes i possibles pagaments relacionats amb les sentències derivades de la gestió urbanística del PP.

“Ens dol molt haver de renunciar a algunes idees molt interessants, però vista la situació actual, amb cinc milions i una nova sentència que recorrerem damunt de la taula, no puc deixar de pagar el que dec”, indica. Per este motiu, assegura que des de l’equip de govern “ens hem assegut i hem pres decisions molt dures, ja que impliquen paralitzar projectes que fins i tot estaven tramitats, però que és cert que si han esperat tota la vida, també ho poden fer uns mesos més”.

D’esta manera, s’ha dialogat sobre la base de dues premisses: destriar si el projecte en qüestió és urgent o pot esperar i estudiar si hi ha iniciatives en les quals una Administració externa puga col·laborar sufragant part de la inversió.

“Una vegada debatut, hem arribat a la conclusió que el carril bici que anava a unir les instal·lacions esportives com el Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) o la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) pot esperar”, indica. Així mateix, l’Ajuntament compta amb 100.000 euros reservats per a crear subvencions per a les entitats de reg que finalment no es utilitzaran, ja que “ens ho han bloquejat en un parell d’ocasions sota el pretext que no tenim competències per a fer-ho, així que es retira”, apunta.

A més, es guarden 120.000 euros que estaven consignats per a possibles plans d’ocupació fins a final d’any, encara que tal com assegura “estem a ple rendiment i gestionant al voltant de 3,5 milions d’euros en este sentit, gràcies a l’ajuda de la Generalitat”. En este sentit, també destaca que el pressupost de 96.400 euros reservat per a l’anteriorment conegut com a programa Vilabeca pot passar al fons del pla d’ajust, ja que “el programa VilaVECA de la Generalitat inclou este apartat i tenim en la casa a 55 joves amb i sense experiència treballant en esta línia”.

D’altra banda, s’aparca temporalment el projecte de rehabilitar el conegut com a jardí de la muntanyeta, al costat de la piscina Yurema Requena, dotat amb 50.000 euros i pròximament “i amb un pla clar i ben estudiat, plantejarem la solució”. El pla inclou també el centre d’Aquasalut, projectat en les instal·lacions d’AquaSport, que “haurà d’esperar a inicis d’any, ja que tenim el compromís de la Generalitat que ens ajudarà a la seua posada en marxa, que havíem calculat en 110.000 euros”.
A açò se suma la instal·lació de nous aparells d’exercici a l’aire lliure, que es pensava realitzar parar “descongestionar l’sport point del Termet i per al qual havíem calculat uns 40.000 euros”.

“De moment estes són, a grans trets, les línies marcades, encara que podria haver-hi algun projecte més”, afirma Benlloch, qui afig que “si cal prendre la decisió de pagar una mica de manera urgent hem de tenir marge de maniobra”. Amb esta afirmació es refereix a la possibilitat de gestionar “de mutu acord alguns dels empastres del PP amb propietaris afectats”. Així, no descarta que “quan tinguem damunt de la taula els instruments necessaris, puguem negociar i oferir alguna solució mixta a algun afectat, a més de gestionar i donar eixida a qualsevol imprevist que puga venir, ja que tenim moltes despeses jurídiques”.

Així mateix, Benlloch agraeix als veïns la “paciència que estan tenint malgrat les dures circumstàncies, especialment aquells que van denunciar en el seu moment a l’Ajuntament i ara necessiten una resposta i estan oberts a solucionar-ho”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.