fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aplica un pla d’ajust pressupostari que permetr脿 estalviar 550.000 euros per a fer front a despeses

Vila-real aplica un pla d’ajust pressupostari que permetr脿 estalviar 550.000 euros per a fer front a despeses

L’equip de govern acorda ‘aparcar’ temporalment projectes com el nou carril bici, les subvencions a entitats de reg, el jard铆 de la ‘muntanyeta’ o el centre d’Aquasalut per a crear un fons de reserva destinat a imprevists.

L’Ajuntament de Vila-real aparcar脿 temporalment a alguns projectes ja planificats per a la ciutat amb l’objectiu d’estalviar al voltant de 550.000 euros en la recta final de l’any. Aix铆 ho ha anunciat l’alcalde, Jos茅 Benlloch, que ha explicat que l’equip de govern ha decidit aplicar un pla d’ajust pressupostari amb l’objectiu de fer front a despeses sobrevingudes i possibles pagaments relacionats amb les sent猫ncies derivades de la gesti贸 urban铆stica del PP.

“Ens dol molt haver de renunciar a algunes idees molt interessants, per貌 vista la situaci贸 actual, amb cinc milions i una nova sent猫ncia que recorrerem damunt de la taula, no puc deixar de pagar el que dec”, indica. Per este motiu, assegura que des de l’equip de govern “ens hem assegut i hem pres decisions molt dures, ja que impliquen paralitzar projectes que fins i tot estaven tramitats, per貌 que 茅s cert que si han esperat tota la vida, tamb茅 ho poden fer uns mesos m茅s”.

D’esta manera, s’ha dialogat sobre la base de dues premisses: destriar si el projecte en q眉esti贸 茅s urgent o pot esperar i estudiar si hi ha iniciatives en les quals una Administraci贸 externa puga col路laborar sufragant part de la inversi贸.

“Una vegada debatut, hem arribat a la conclusi贸 que el carril bici que anava a unir les instal路lacions esportives com el Centre de Tecnificaci贸 Esportiva (CTE) o la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) pot esperar”, indica. Aix铆 mateix, l’Ajuntament compta amb 100.000 euros reservats per a crear subvencions per a les entitats de reg que finalment no es utilitzaran, ja que “ens ho han bloquejat en un parell d’ocasions sota el pretext que no tenim compet猫ncies per a fer-ho, aix铆 que es retira”, apunta.

A m茅s, es guarden 120.000 euros que estaven consignats per a possibles plans d’ocupaci贸 fins a final d’any, encara que tal com assegura “estem a ple rendiment i gestionant al voltant de 3,5 milions d’euros en este sentit, gr脿cies a l’ajuda de la Generalitat”. En este sentit, tamb茅 destaca que el pressupost de 96.400 euros reservat per a l’anteriorment conegut com a programa Vilabeca pot passar al fons del pla d’ajust, ja que “el programa VilaVECA de la Generalitat inclou este apartat i tenim en la casa a 55 joves amb i sense experi猫ncia treballant en esta l铆nia”.

D’altra banda, s’aparca temporalment el projecte de rehabilitar el conegut com a jard铆 de la muntanyeta, al costat de la piscina Yurema Requena, dotat amb 50.000 euros i pr貌ximament “i amb un pla clar i ben estudiat, plantejarem la soluci贸”. El pla inclou tamb茅 el centre d’Aquasalut, projectat en les instal路lacions d’AquaSport, que “haur脿 d’esperar a inicis d’any, ja que tenim el comprom铆s de la Generalitat que ens ajudar脿 a la seua posada en marxa, que hav铆em calculat en 110.000 euros”.
A a莽貌 se suma la instal路laci贸 de nous aparells d’exercici a l’aire lliure, que es pensava realitzar parar “descongestionar l’sport point del Termet i per al qual hav铆em calculat uns 40.000 euros”.

“De moment estes s贸n, a grans trets, les l铆nies marcades, encara que podria haver-hi algun projecte m茅s”, afirma Benlloch, qui afig que “si cal prendre la decisi贸 de pagar una mica de manera urgent hem de tenir marge de maniobra”. Amb esta afirmaci贸 es refereix a la possibilitat de gestionar “de mutu acord alguns dels empastres del PP amb propietaris afectats”. Aix铆, no descarta que “quan tinguem damunt de la taula els instruments necessaris, puguem negociar i oferir alguna soluci贸 mixta a algun afectat, a m茅s de gestionar i donar eixida a qualsevol imprevist que puga venir, ja que tenim moltes despeses jur铆diques”.

Aix铆 mateix, Benlloch agraeix als ve茂ns la “paci猫ncia que estan tenint malgrat les dures circumst脿ncies, especialment aquells que van denunciar en el seu moment a l’Ajuntament i ara necessiten una resposta i estan oberts a solucionar-ho”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.