Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real avalua les mesures d’atenció a col·lectius vulnerables aplicades amb motiu de la crisi per la COVID-19

Vila-real avalua les mesures d’atenció a col·lectius vulnerables aplicades amb motiu de la crisi per la COVID-19

L’alcalde es reunix amb responsables de Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja i valora de manera positiva la resposta coordinada / Protecció Civil inicia el repartiment de medicaments a pacients oncològics de l’Hospital Provincial.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit hui una reunió d’avaluació per a continuar amb el seguiment que diàriament realitza de les mesures especials adoptades amb motiu de la crisi sanitària per la COVID-19. En este cas, la trobada ha comptat amb la participació, a més de l’alcalde, de la regidora de Seguretat Ciutadana i Sanitat, Silvia Gómez, l’edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, el cap de Protecció Civil, Ismael Solsona, la cap de l’àrea de Serveis Socials, Pilar López, i la directora tècnica de Creu Roja Vila-real, Arantxa Monsonís, a més d’una altra tècnica de l’entitat. La reunió ha tingut com a principal objectiu “avaluar les accions d’atenció que des del primer moment s’estan realitzant, tant des de l’àrea de Serveis Socials com a través de Protecció Civil i Creu Roja, per a respondre a les necessitats dels col·lectius més vulnerables durant esta situació d’emergència sanitària”, ha explicat l’alcalde.

“Des que es va decretar l’estat d’alarma hem estat activant protocols i prenent decisions per a assegurar que aquells que poden tindre major risc en este moment tinguen les seues necessitats cobertes”, ha remarcat l’alcalde. “La decisió d’habilitar 12 línies d’atenció telefònica a través del 964 547 000 ens ha permès tindre un contacte directe amb la ciutadania que necessitava ajuda per a així prendre decisions i coordinar-nos amb la potent xarxa d’entitats socials que tenim a la ciutat, com és el cas de Creu Roja, i amb les quals ara podem comptar, gràcies a l’aliança amb la societat civil que hem promogut des d’este govern”, remarca Benlloch.

L’alcalde valora de manera “positiva” el resultat d’estes accions per a donar una resposta a la ciutadania en un moment tan difícil i explica que “anirem anunciant noves mesures tal com anem detectant necessitats”. En este sentit, ha posat com a exemple que des de hui, els voluntaris de Protecció Civil s’encarreguen de repartir medicaments als pacients oncològics de l’Hospital Provincial que residixen a Vila-real, perquè estos no hagen de desplaçar-se fins a la capital i puguen romandre a les seues cases, ja que es tracta de població de risc en esta epidèmia de coronavirus. En el dia hui, s’ha efectuat el repartiment a uns 30 pacients, i està previst que aviat s’active també un protocol de repartiment de medicaments de l’Hospital de la Plana, segons ha informat la regidora de Sanitat i Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

Finalment Benlloch ha assenyalat que la trobada també ha servit per a planificar la distribució de tasques de cara a les pròximes setmanes amb l’objectiu de ser més efectius i ha reiterat el seu missatge a la ciutadania per a demanar “responsabilitat” en esta difícil conjuntura. “Com ja he dit en estos dies, ser solidari no és només ajudar sinó també no demanar ajuda si no es necessita”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.