fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real celebra el Dia del Major amb un reconeixement a veïns i associacions de la tercera edat

Vila-real celebra el Dia del Major amb un reconeixement a veïns i associacions de la tercera edat

Les regidories de Família i Universitat Popular programen per al dijous 15 de juny, de 10.00 a 13.00 hores, una jornada sota el títol “Històries de vida”.

L’Ajuntament de Vila-real celebra el Dia del Major, declarat per Nacions Unides el 15 de juny, amb una jornada lúdica en la qual es farà un reconeixement als veïns i associacions que treballen amb la tercera edat a la ciutat.

La regidora de Família i Universitat Popular, Rosario Royo, ha anunciat que aquesta jornada, de 10.00 a 13.00 hores, la Casa dels Mundina serà escenari “d’un acte que pretén posar en valor la figura de les persones majors, que són la principal referència en la qual tota la societat ens hauríem de fixar, ja que són els que ens han transmès sempre la història, el saber i les tradicions i que mereixen el nostre reconeixement”.

Per aquest motiu, a la cita estan convidats tots els majors de la ciutat, “acudisquen o no als centres de majors, perquè aquest és el seu dia”. Un dia en el qual des de l’Ajuntament s’aprofitarà per a felicitar i homenatjar les entitats que “porten anys treballant amb aquestes persones, organitzant activitats per a canalitzar les seues motivacions i mantenir actius als nostres majors”, explica. Especialment, destaca el paper que juga el CEAM de l’Olivera, que “no només compta amb una revista parlada, un cor i un grup de teatre, sinó que compta amb un taller molt interessant en el qual els usuaris relaten la seua vida i realitzen un arbre que resumeix unes històries que paga la pena conèixer”.

Així, sota el títol Històries de vida, el Dia del Major es donarà a conèixer una senzilla publicació que s’ha realitzat recopilant aquestes històries, que els seus propis protagonistes explicaran de viva veu. Així mateix, en l’acte es farà un reconeixement a les juntes directives de les associacions de majors de Vila-real “per tot el treball que realitzen organitzant tot tipus d’activitats i per tenir sempre les portes obertes”.

A més, tal com explica Royo, “cercant a persones majors que han sigut un referent a la nostra ciutat, hem trobat una mestra jubilada que ens explicarà les seues vivències. Es tracta de Purificació Andreu, més coneguda com a donya Purita, que a més té un llibre amb la seua experiència de vida, que ens narrarà amb l’acompanyament musical d’Ángel Gil a la guitarra i Lluïsa Ros al violoncel”.

“Vila-real compta amb més de 10.000 majors de 60 anys i per açò volem, a través d’aquest senzill acte, valorar el llegat que ens deixa cadascuna d’aquestes persones, que són un referent per a tota la ciutadania”, afirma Royo, qui convida a tots els veïns que ho desitgen a participar d’aquesta jornada a la Casa dels Mundina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.