fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real convoca les subvencions per a les ONG i augmenta un 50% la partida fins a arribar als 300.000 euros

Vila-real convoca les subvencions per a les ONG i augmenta un 50% la partida fins a arribar als 300.000 euros

L’Ajuntament de Vila-real ha publicat la convocat貌ria de subvencions destinades a organitzacions no governamentals per a l’exercici de 2019 amb un increment del 50% en la partida que finalment es dedicar脿 a recolzar la labor solid脿ria d’estos col路lectius, i que fregar脿 els 300.000 euros.

La resoluci贸, que ha sigut publicada hui mateix en el Butllet铆 Oficial de la Prov铆ncia, d贸na compliment al comprom铆s adquirit per l’equip de govern, i m茅s concretament pel regidor responsable de l’脿rea de Serveis Socials, 脕lvaro Escorihuela, qui va anunciar que la partida de subvencions per a este 2019 s’incrementaria de manera important com a compensaci贸 als retards que en els 煤ltims anys s’han produ茂t en el pagament d’estes ajudes a les ONG per les dificultats en la tramitaci贸 i justificaci贸 de les subvencions.

“Tal com ens vam comprometre amb les ONG, la quantia final d’esta convocat貌ria ser脿 de 299.998 euros, la qual cosa suposa un increment del 50% respecte als 200.000 euros que habitualment es destinaven a esta l铆nia de subvencions”, detalla Escorihuela, qui recalca que este increment ve a compensar “les dificultats i demores en els pagaments que s’han produ茂t en els 煤ltims exercicis” aix铆 com l’abs猫ncia de convocat貌ria en 2018 en retardar-se l’aprovaci贸 i entrada en vigor del pressupost municipal per les dificultats econ貌miques del consistori. Les ONG disposen de deu dies h脿bils a comptar a partir de hui per a la presentaci贸 de les sol路licituds.

Escorihuela, qui en els 煤ltims mesos ha demanat disculpes de manera reiterada a les ONG per estos retards, ha recordat la complexitat del procediment administratiu per a procedir a l’abonament d’estes subvencions “, ja que es tracta de comprovar la justificaci贸 de factures d’脿mbit internacional, moltes vegades en altres idiomes i moneda estrangera”. La necess脿ria fiscalitzaci贸 per part del Departament d’Intervenci贸, unida a la falta de personal, ha alentit estos tr脿mits.

Durant els 煤ltims mesos l’equip de govern ha intentat desbloquejar esta situaci贸, abonant les quantitats pendents des de 2015. Aix铆, en estos dies s’ha signat ja la resoluci贸 de concessi贸 definitiva i pagament del 80% de la subvenci贸 corresponent a 2017, per la qual cosa en els pr貌xims dies es procedir脿 a abonar estos 160.000 euros a les ONG beneficiares, tal com ha assenyalat Escorihuela, qui ha recordat que en estos moments 煤nicament resta per pagar el 20% de la convocat貌ria de 2016 i un altre 20% de la convocat貌ria de 2017, “que esperem poder saldar aviat, ja que el problema dels retards mai ha sigut per falta de partida sin贸 pels complexos procediments de justificaci贸 de les ajudes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.