fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real convocar脿 al col路legi Pius XII per a tractar la desafecci贸 de s貌l per a la seu comarcal de Creu Roja i el CRIS de Manantial

Vila-real convocar脿 al col路legi Pius XII per a tractar la desafecci贸 de s貌l per a la seu comarcal de Creu Roja i el CRIS de Manantial

El Ple deixa sobre la taula la sol路licitud a la Generalitat de canvi d’煤s de l’espai de l’Escola Taller i del solar al costat del centre Mol铆 la Vila per a poder consensuar la soluci贸 amb la comunitat educativa.

L’Ajuntament de Vila-real convocar脿 aviat a la comunitat educativa del col路legi Pius XII per a tractar la desafecci贸 del solar annex al centre per a possibles ampliacions futures, amb l’objectiu de poder destinar els terrenys per a la construcci贸 del Centre de Rehabilitaci贸 i Integraci贸 Social (CRIS) de la Fundaci贸 Manantial i la nova seu comarcal de Creu Roja a Vila-real. Aix铆 s’ha acordat esta vesprada en el Ple ordinari, que ha decidit deixar sobre la taula el punt que preveia sol路licitar a la Generalitat el canvi d’煤s del s貌l, amb la finalitat de tractar primer esta desafecci贸 amb la direcci贸 i comunitat educativa del col路legi.

El solar correspon a l’illa 482 del Pla General Municipal d’Ordenaci贸 Urbana (PGMOU), que actualment ocupa l’antiga Escola Taller i la campa adjacent amb el centre de dia per a malalts d’Alzheimer Mol铆 la Vila. “Estos terrenys estan afectats per a una possible ampliaci贸 futura del col路legi Pius XII, per la qual cosa, per a poder situar el CRIS i la nova seu comarcal de Creu Roja 茅s necessari el canvi d’煤s de les superf铆cies en el PGMOU per part de la Conselleria”, explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. La parcel路la prevista per al centre assistencial de Creu Roja, compta amb 1.764,67 metres, mentre que el CRIS ocuparia un espai de 1.193,12 metres.

Malgrat que l’informe de la t猫cnica d’Educaci贸 conclou que no hi ha perspectives a mig termini d’ampliaci贸 del centre i malgrat la rellev脿ncia social dels projectes, amb els quals Vila-real avan莽ar脿 en la consolidaci贸 del barri sociosanitari i la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport, el Ple ha decidit finalment deixar l’assumpte sobre la taula. “Som humans i ens equivoquem, per貌 tamb茅 rectifiquem, i el que no anem a fer 茅s aprovar una q眉esti贸 com esta sense haver parlat abans amb el col路legi Pius XII, que 茅s el que es veuria afectat per esta desafecci贸”, ha assenyalat l’alcalde, Jos茅 Benlloch, en resposta a les cr铆tiques del Partit Popular. Per este motiu, el primer edil avan莽a que es contactar脿 al m茅s prompte possible amb la comunitat educativa del centre per a tractar de cercar solucions consensuades i es convocar脿 al m茅s prompte possible un Ple extraordinari.

D’altra banda, la sessi贸 de hui tamb茅 ha donat llum verda als festius locals de 2018, que seran el 17 de maig, amb motiu del dia de sant Pasqual, patr贸 de la ciutat, i el 26 de desembre, festivitat de sant Esteve. A m茅s, la corporaci贸 ha aprovat per unanimitat la proposta de concessi贸 de la Creu al M猫rit Policial amb distintiu blau a l’inspector cap de la comissaria de Vila-real del Cos Nacional de Policia, Carlos Manuel Garc铆a Lanzas; la Creu al M猫rit Policial amb distintiu blau a la inspectora de la Policia Local Rosana Gallardo Campos; la Creu al M猫rit Policial amb distintiu roig a l’agent David Mart铆nez P茅rez, i al ciutad脿 Ram贸n Guijosa Justicia; i concedir una felicitaci贸 p煤blica a l’oficial de la Policia Local Alfonso Monfort Palacios. Per unanimitat s’ha aprovat tamb茅 una declaraci贸 institucional per a reclamar un Pacte d’Estat contra la viol猫ncia contra les dones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.