fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real destinarà més de dos milions d’euros per a avançar en la millora, modernització i accessibilitat de la ciutat

Vila-real destinarà més de dos milions d’euros per a avançar en la millora, modernització i accessibilitat de la ciutat

El pressupost de Serveis Públics se centrarà en l’adequació de vials, en l’eliminació de barreres, així com en l’adaptació de jocs als parcs i en la contractació de més empreses de la ciutat perquè arriben a tots els barris

L’Ajuntament de Vila-real destinarà més de dos milions d’euros al llarg d’enguany, a través de la Regidoria de Serveis Públics, per a avançar en la millora, modernització i accessibilitat de la ciutat.
El regidor responsable de l’àrea, Francisco Valverde, ha anunciat que “a la nostra arribada a l’equip de govern en 2011, vam trobar una Regidoria que es dedicava bàsicament al manteniment, a arreglar les coses quan sorgien els problemes, i nosaltres, des del minut u, vam tenir ben clar que volíem anar més enllà”.

D’aquesta manera, la proactivitat està present en cada punt inclòs a la partida de Serveis Públics, que se centrarà en la millora i re asfaltat de vials, així com en l’eliminació de barreres, per a aconseguir una ciutat més amable i pensada per a donar prioritat al vianant, sense oblidar l’adequació de jocs als parcs, incloent-hi atraccions adaptades a xiquets amb algun tipus de discapacitat, i la contractació de més empreses de la ciutat, facilitant l’objectiu d’arribar a tots els racons de cada barri.

“Actualment treballem amb mig centenar de companyies de Vila-real i ens sembla poc, per la qual cosa ens hem posat una meta: aconseguir el centenar, perquè totes tinguen oportunitat de treballar amb el consistori”, explica Valverde, qui destaca l’aposta per la innovació i les noves tecnologies per a l’especialització, gràcies a la presència de sis empreses locals que “han inventat productes que ja s’estan consolidant en altres municipis, xifra que volem augmentar fins a la desena, perquè hi haja més productes made in Vila-real que siguen pioners en l’àmbit”.

No obstant això, la prioritat per a l’edil és continuar avançant en l’accessibilitat. “Volem una ciutat accessible a totes les persones, no només als que tenen alguna discapacitat, sinó també als qui no la tenen, les barreres no són bones per a ningú i per açò volem incorporar més passos adaptats i més cantonades accessibles en la nostra línia de prioritzar sempre al vianant”, apunta. Ampliar voreres i semipeatonalitzar carrers són algunes de les mesures ja previstes, així com instal·lar nous bancs on es necessiten, seguir remodelant jardins o completar zones d’ombra. A elles se sumen la renovació de jocs en els parcs, incloent-hi elements adaptats “perquè també els xiquets amb alguna discapacitat puguen eixir a gaudir de l’aire lliure i jugar”, així com la millora de la il·luminació en zones com el barri de Melilla o als voltants de l’antiga Azuvi.

Des de Serveis Públics també es vol fer un pas cap a la modernització i el concepte de Smart cities, posant al servei del ciutadà les noves tecnologies, com la fibra òptica o les pantalles informatives. “Són temes importants que, com sempre, han de quadrar amb els números, però sense tenir en compte despeses com la llum o altres menesters diaris, comptem amb una mica més de dos milions d’euros, dels quals la meitat seran per a via pública; 528.000 aniran a parcs i jardins, 380.000 a enllumenat i 50.000 a camins rurals”, assegura Valverde. En aquest sentit, cal assenyalar que aquesta xifra es reforçarà també amb les ajudes de la Diputació de Castelló per a millorar l’asfalt, no solament de nombrosos camins rurals, sinó també de vials dins del nucli urbà.

Entre les principals actuacions previstes estan la millora de voreres i cantonades de Màrtirs de la Independència, Santa Bàrbara, Còrsega o Borriol; la semipeatonalització de Cor de Jesús, Buenos Aires i la placeta de la Puríssima; el jardí de Mestre Vidal o la reforma integral del parc de la muntanyeta en el segon semestre del 2017, entre d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.