fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real edita 1.500 quaderns per a redescobrir el sentit del Nadal i les tradicions locals entre els més menuts

Vila-real edita 1.500 quaderns per a redescobrir el sentit del Nadal i les tradicions locals entre els més menuts

La Regidoria de Normalització Lingüística porta als col·legis el taller ‘Celebrem el Nadal a Vila-real’ per a fomentar l’ús de vocabulari específic en valencià i els costums de la ciutat i també repartirà 6.00 cartes als Reis d’Orient.

La Regidoria de Normalització Lingüística acaba d’editar el quadern Celebrem el Nadal a Vila-real. Un material que servirà com a suport al taller homònim que també impulsa la Regidoria i que des d’avui se celebra per tercer any consecutiu, de la mà de Recuperem, que portarà als col·legis la màgia del Nadal per a redescobrir el sentit d’esta festa entre els més menuts al mateix temps que es fomenta el coneixement de les tradicions més arrelades en la ciutat per estes dates.

El regidor de l’àrea, Santi Cortells, ha presentat el quadern, que “pretén mostrar als més xicotets com celebrem el Nadal a Vila-real, a través d’un conte que repassa les nostres tradicions nadalenques, com l’arribada del missatger real, la cavalcada, el Tirorí o les casques”. “D’esta manera i mitjançant activitats variades en valencià, els alumnes podran treballar el vocabulari característic d’esta celebració”, explica i destaca que s’han editat 1.500 quaderns, que es repartiran a tot l’alumnat de primer i segon de Primària, que també poden participar en els tallers.

En total són 12 els centres educatius –uns 600 alumnes- els que han sol·licitat rebre la visita de l’equip de Recuperem, que impartiran els tallers en dues sessions per centre, amb una durada de 60 minuts per a cada grup d’un màxim de 30 alumnes. “El taller consistirà en el visionament de fotos antigues de la ciutat relacionades amb este tema, treballs manuals i càntics populars i es complementarà amb tota la informació continguda en el llibret, en el qual també es parla de dolços típics i els dies més importants”, indica Cortells, que destaca la introducció de les competències bàsiques més importants del currículum escolar a les activitats preparades per a la pràctica en l’aula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.