fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real estén el seu suport cultural a l’audiovisual valencià i les sales de cinema locals amb l’estrena de ‘Un cercle en l’aigua’

Vila-real estén el seu suport cultural a l’audiovisual valencià i les sales de cinema locals amb l’estrena de ‘Un cercle en l’aigua’

La Regidoria de Cultura repartirà 100 invitacions per a assistir a la projecció de la nova pel·lícula del director borrianenc Vicent Monsonís als cinemes Sucre.

L’Ajuntament de Vila-real continua amb la seua aposta pel sector cultural, durament afectat per la crisi derivada de la pandèmia, i en aquesta ocasió la Regidoria de Cultura impulsa una iniciativa per a donar suport a la producció audiovisual de la terra i ajudar a mantindre obertes les sales de cinema de la localitat. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha presentat al costat del director i productor Vicent Monsonís i la gerent dels cinemes Sucre de Vila-real, Verónica Díaz-Tendero, l’estrena de la pel·lícula Un cercle en l’aigua, que arribarà el pròxim 23 d’abril als cinemes Sucre. L’Ajuntament fa costat a aquesta producció audiovisual amb el repartiment de 100 invitacions per a la projecció de la pel·lícula els dies 23, 24 i 25 d’abril.
Royo ha destacat que, en aquesta situació de crisi per la pandèmia, “des de la Regidoria de Cultura hem mantingut l’activitat museística, hem donat suport a projectes audiovisuals, hem col·laborat amb la producció literària i ara volem mostrar també el nostre suport al cinema”. La regidora ha agraït als cinemes Sucre que “hagen mantingut les sales obertes, malgrat la crisi, amb totes les mesures de prevenció per la covid-19, demostrant que és una activitat important i que forma part de la nostra vida”. La responsable de Cultura ha reiterat que l’Ajuntament “vol estar prop de les nostres empreses, com hem demostrat ja en altres sectors econòmics” i ha convidat a la ciutadania a aprofitar aquesta “oportunitat de gaudir d’una producció de la terra, rodada a València, amb un director de la ciutat germana de Borriana”. Les invitacions es podran recollir el dilluns 19 d’abril de 10 a 14 hores a l’Auditori Municipal. La regidora de Cultura ha animat la ciutadania a fer costat al cinema per a “evitar que les sales tanquen” en una situació tan complicada com l’actual.

Dirigida i produïda per Vicent Monsonís, Un cercle en l’aigua és una producció valenciana, rodada en valencià i localitzada a València, Borriana i Nules, entre altres enclavaments, a càrrec de la productora Stanbrook, i que aborda un tema universal, com és la teoria que posa en dubte l’autoria d’algunes de les obres de William Shakespeare.
Monsonís, a més d’agrair la iniciativa de l’Ajuntament i els cinemes Sucre per a animar al públic a acudir a les sales de cinema, ha reivindicat la “importància de l’audiovisual per a mantindre viva la cultura i els senyals d’identitat valencianes” i ha posat l’accent en el “talent i gran nivell professional que tenim en la nostra terra en l’àmbit de l’audiovisual”. Monsonís ha animat als espectadors a acudir al cinema perquè “a més d’entreteniment, també és cultura”.

Per part seua, la gerent dels cinemes Sucre, Verónica Díaz-Tendero, ha assegurat que “en el moment en què ens van proposar exhibir la pel·lícula Un cercle en l’aigua vam tindre clar que volíem ser ací, fent costat al cinema de la terra, en valencià, i a les xicotetes produccions, ja que a més el cinema espanyol ha sigut clau en l’últim any per a mantindre moltes sales obertes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.