fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real fa canvis en el sistema de pr茅stec de bicicletes Bicivila鈥檛

Vila-real fa canvis en el sistema de pr茅stec de bicicletes Bicivila鈥檛

L鈥橝juntament modernitza el contracte del servei, que inclour脿 72 vehicles 鈥揹os d鈥檈lls el猫ctrics-, aix铆 com la millora de les vuit parades existents i la implantaci贸 de dues m茅s i aborda la compatibilitat del sistema amb el de Castell贸.

L’Ajuntament de Vila-real, a trav茅s de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Clim脿tic, treballa ja en la renovaci贸 i ampliaci贸 del sistema de pr茅stec de bicicletes Bicivila’t, que permetr脿 fomentar l’煤s d’este mitj脿 de transport i aconseguir un entorn m茅s sostenible per als ve茂ns.

El regidor responsable de l’脿rea, Josep Pasqual Sancho, ha anunciat la modernitzaci贸 del contracte del servei, que preveu posar a la disposici贸 dels usuaris un m铆nim de 70 noves bicicletes, a les quals se sumaran dues bicis el猫ctriques. Aix铆 mateix, tamb茅 s’inclou en el nou plec el desdoblament de la parada situada en l’estaci贸 de Renfe i la implantaci贸 d’un m铆nim de dos nous punts, la ubicaci贸 dels quals est脿 encara per determinar, aix铆 com l’adaptaci贸 i millora de les vuit parades existents. “En este cas, se substituirien tots els elements inform脿tics que permeten el lloguer i recepci贸 de les bicis, l’emissi贸 de dades, aix铆 com els equips de vigil脿ncia”, explica Sancho, qui destaca que l’objectiu d’esta actuaci贸 茅s aconseguir, almenys, 130 punts d’ancoratge en tota la ciutat, “que comptarien amb una imatge completament renovada”.

Per a esta actuaci贸 s’han pressupostat 67.000 euros (IVA incl貌s) i prop de 40.000 euros anuals per al manteniment, de manera que este servei estiga cobert fins al 2021. A m茅s, Sancho recorda que “esta actuaci贸 compta amb un suport de 27.500 euros per part de l’Institut Valenci脿 de Competitivitat Empresarial (IVACE)” i assenyala que el termini per a la presentaci贸 de propostes per part de les empreses interessades a gestionar el servei finalitza el pr貌xim 17 de juliol.

La intervenci贸 “va m茅s enll脿 de millorar i ampliar el sistema, fent-ho tamb茅 m茅s atractiu per als usuaris”, indica l’edil, qui assegura que “en esta inversi贸 tamb茅 s’inclou la compatibilitat amb el servei de pr茅stec de bicicletes de Castell贸 i amb totes aquelles ciutats ve茂nes que en el futur es puguen connectar amb Vila-real”. Una vegada resolta esta adjudicaci贸, est脿 previst constituir una taula de treball amb els serveis de mobilitat de Castell贸 per a coordinar els treballs i permetre “una f脿cil interconnexi贸 de tots dos serveis”, manifesta Sancho, qui anima als ve茂ns a “seguir fent 煤s d’este sistema de transport respectu贸s amb el medi ambient i que millora la qualitat de vida dels ve茂ns”. “Som conscients que cal seguir treballant perqu猫 la conviv猫ncia entre vehicles a motor i bicicletes siga millor, per貌 cada vegada 茅s m茅s f脿cil moure’s amb bici per Vila-real, gr脿cies als carrils bici i a les millores que es van afegint, de manera que esperem que cada vegada hi haja m茅s usuaris en el sistema i que seguisca augmentant el nombre de pr茅stecs de bicicletes gr脿cies al Bicivila’t”, conclou.

El sistema funciona des de les 7.00 hores fins a la mitjanit, est脿 obert a totes les persones majors de 18 anys i a partir dels 14 amb autoritzaci贸 dels pares o tutors i disposa d’un apartat en la web municipal en el qual s’informa en temps real de quants vehicles hi ha disponibles i en quins punts es troben, aix铆 com altres temes d’inter猫s per als usuaris. M茅s informaci贸 a www.bicivilat.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.