fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real habilitarà un mirador a l’Assut del Termet per a crear un nou balcó al Millars accessible i segur

Vila-real habilitarà un mirador a l’Assut del Termet per a crear un nou balcó al Millars accessible i segur

El projecte ha sigut aprovat hui per la Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, que sufragarà la inversió, valorada en 50.000 euros.

El paratge del Termet comptarà amb un nou espai accessible per a gaudir del paisatge i l’entorn del riu Millars. El projecte del mirador Assut del Termet ha sigut aprovat en la reunió de hui de la Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, que finançarà l’obra, valorada en 50.000 euros. L’objectiu és guanyar un balcó al riu, en una zona que ara resulta inaccessible malgrat tractar-se d’un dels racons amb major atractiu paisatgístic del Termet. Així ho ha assenyalat el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta.

L’edil ha destacat que la intervenció “permetrà que tota la ciutadania, incloses les persones amb mobilitat reduïda, puguen gaudir de les vistes a l’Assut del Termet i promourà un ús sostenible i compatible amb l’adequada conservació del paratge”.

“L’assut del Millars és una infraestructura de vital importància per a la gestió sostenible de les aigües i un element singular del patrimoni hidràulic de Vila-real que hem de posar en valor”, afirma Ventura Chalmeta. La creació del mirador Assut del Termet, les obres del qual arrancaran després de l’estiu, s’emmarcarà en el II Pla de millora del Termet, que l’equip de govern té previst presentar a la tardor com a continuació de la primera fase d’actuacions en el paratge. “Hem avançat molt en el treball per a convertir el Termet en un espai obert a la ciutadania, un espai per a la pràctica de l’esport, per a l’oci i el gaudi de la naturalesa, però també un paratge que genera oportunitats”, afirma el regidor.
La construcció del circuit de running, la platja del Millars, la zona de work out, l’obertura de la piscina, la rehabilitació del Molí o la conversió del restaurant en centre de congressos, a més de la millora en el manteniment i conservació de tot el paratge, són alguns dels avanços que ha destacat Ventura Chalmeta. “Malgrat tot, sabem que encara ens queda molt per fer i aquest projecte del mirador Assut del Termet és un exemple que volem continuar apostant pel nostre pulmó verd com un espai de qualitat de vida i també de generació d’oportunitats a nivell ambiental, turístic i esportiu”, assegura.

El projecte aprovat pel Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars contempla l’enderrocament del muret que actualment impedeix l’accés a aquesta zona del marge dret del riu; el desbrossament i adequació del terreny, a més de la realització de treballs de jardineria; la instal·lació d’una barana per a garantir la seguretat; la col·locació de panells informatius i de mobiliari urbà. A més, gràcies a aquesta intervenció, es prepararà el terreny per si en un futur s’habilita un accés a la zona de niu de metralladores de la Guerra Civil situada en el vessant del riu.

L’actuació està valorada en 50.000 euros i serà sufragada pel consorci, encara que el regidor de Medi Ambient ha obert la porta a explorar la possibilitat d’optar a fons europeus per a recuperar la inversió. El termini d’execució dels treballs s’ha fixat en dos mesos i l’arrancada dels mateixos està prevista després de l’estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.