fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real impulsa un pla de formaci贸 per a adaptar-se a la nova llei de contractaci贸 i garantir el model d’empresa local

Vila-real impulsa un pla de formaci贸 per a adaptar-se a la nova llei de contractaci贸 i garantir el model d’empresa local

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, participa hui en la jornada Novetats en la Contractaci贸 P煤blica, Compra P煤blica Innovadora i Sostenible, organitzada a Madrid per la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies.

L’assist猫ncia s’emmarca en el pla de formaci贸 i adaptaci贸 de la ciutat a la nova Llei de Contractaci贸 del Sector P煤blic, en vigor des del passat de 9 de mar莽, que, adverteix, “pot posar en risc el model de col路laboraci贸 amb l’empresa local que s’ha consolidat en els 煤ltims anys a Vila-real”.

Amb l’objectiu d’abordar les “incerteses, incongru猫ncies i contradiccions” del nou marc normatiu, el consistori ha contractat un servei de consultoria i formaci贸 per adaptar les estructures municipals als nous requisits legals i garantir, dins de la legalitat, que el model vila-realenc d’aposta per l’empresa local no es veja afectat. “De moment, el pla de formaci贸 se centra en el personal municipal, encara que la idea 茅s que, quan la incertesa que envolta esta llei s’aclarisca, puguem posar les eines formatives necess脿ries per a ajudar tamb茅 a les nostres empreses, assessories locals i prove茂dors municipals a adaptar-se a esta normativa i facilitar-los que puguen optar a les licitacions p煤bliques. Estem fent un gran esfor莽, amb diverses accions formatives en les quals estic participant personalment de manera activa, perqu猫 el manteniment del nostre model d’aposta per l’empresa local 茅s una prioritat per a nosaltres”, assenyala Benlloch. En esta l铆nia, a m茅s de les formacions internes, es preparen tamb茅 accions en suport als empresaris i aut貌noms locals.

“Malgrat les dificultats i obstacles que el PP de Rajoy est脿 posant als ajuntaments, creiem en l’empresa local com el millor model per a afavorir l’economia local i garantir la qualitat del servei, perqu猫 l’empresa local 茅s sin貌nim tamb茅 de proximitat, competitivitat i efici猫ncia; el nostre 煤nic objectiu 茅s defensar Vila-real, les nostres pimes i la nostra economia local”, argumenta Benlloch. L’aposta de Vila-real per l’empresa local es va reflectir l’any passat en una facturaci贸 de 5,6 milions d’euros, amb un total de 578 firmes vila-realenques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.