fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real impulsa un Pla de millora cont铆nua del Termet amb noves actuacions en una desena d’脿rees

Vila-real impulsa un Pla de millora cont铆nua del Termet amb noves actuacions en una desena d’脿rees

L鈥檈quip de govern, que va trobar el paratge 鈥榓bandonat鈥 fa sis anys, ha invertit ja m茅s de tres milions d鈥檈uros en intervencions per a la seua posada a punt i en la creaci贸 de noves infraestructures a disposici贸 de tots els ve茂ns.

L’Ajuntament de Vila-real impulsar脿 un Pla de millora cont铆nua del Termet amb noves actuacions que es desenvoluparan en 10 blocs diferents per a donar una cobertura integral a totes les necessitats del paratge, amb l’objectiu de seguir contribuint a la seua evoluci贸, modernitzaci贸 i potenciaci贸 tur铆stica “perqu猫 sempre estiga en les millors condicions per als ve茂ns, que s贸n els seus veritables propietaris”.

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, acompanyat pels regidors de Termet, Rosario Royo, i Serveis P煤blics, Francisco Valverde, ha presentat el projecte, que s’executar脿 de manera progressiva en els pr貌xims temps i que pret茅n ser la continuaci贸 del Pla de recuperaci贸 posat en marxa el 2011 i que en estos 煤ltims anys ha invertit m茅s de tres milions d’euros en accions de recuperaci贸. Tant Royo com Valverde, principals encarregats de les 脿rees que han intervingut en estes millores, destaquen la restauraci贸 de les pintures de la coveta; la inauguraci贸 de la nova piscina del Termet; la creaci贸 del circuit de running i el t煤nel d’acc茅s a la pineda; la instal路laci贸 d’una zona d’aparells de gimn脿stica; la posada en marxa del carril bici, o la creaci贸 de la platja del Millars, que se sumen a l’obertura del restaurant El Mol铆 com a nou Centre de Congressos i a m煤ltiples intervencions urgents en edificis com la sala de les Cavallerisses, el Mol铆, la capella i el Museu Etnol貌gic, els jocs infantils i els bancs i taules a la zona de la pineda o la fibra 貌ptica, que han comptat amb empreses locals.

“Ara que ja hem realitzat este seguit d’actuacions de millora, actualitzaci贸 i recuperaci贸 i el paratge ja est脿 fora de perill de l’abandonament, volem anar un pas m茅s enll脿 i aplicar la filosofia de la millora cont铆nua i aconseguir, no nom茅s seguir millorant la qualitat de vida dels ve茂ns, sin贸 generar oportunitats per a tots”, explica Benlloch.

En primer lloc, est脿 previst millorar les instal路lacions esportives, entre elles el circuit de running, amb un innovador material m茅s resistent i ergon貌mic per a corredors i la resta de persones que fan 煤s del cam铆, que s’espera que es fa莽a a finals d’any o inicis del 2018, punt en el qual es troba tamb茅 prevista la instal路laci贸 d’un nou gimn脿s a l’aire lliure, per a donar resposta a l’alta demanda.

Tamb茅 es preveu la realitzaci贸 d’actuacions de minimitzaci贸 de l’impacte de vehicles de motor amb l’habilitaci贸 d’un nou aparcament en un solar enfront del restaurant El Termet, gr脿cies a l’acord assolit amb els propietaris, una alternativa que “ofereix moltes possibilitats tamb茅 a l’hora de realitzar esdeveniments”. Tamb茅, en la mateixa l铆nia, s’incrementa i millora la senyalitzaci贸 i la seguretat del carril bici, amb nous pilons homologats m茅s resistents i que ofereixen major visibilitat nocturna.

El pla preveu la millora de les instal路lacions del Centre de Congressos el Mol铆 per organitzar jornades i altres tipus d’activitats i tamb茅 compta amb un estudi de reordenaci贸 dels usos del Museu Etnol貌gic i la millora de l’Alberg Municipal, que “ser脿 a mig termini i que comptar脿 amb un debat amb els ens i sectors implicats”.
Els punts 5 i 6 se centren en la millora i ampliaci贸 d’espais d’oci infantil -en la pineda i tamb茅 al passeig de Bot脿nic Calduch- i en la construcci贸 de m茅s taules i espais de p铆cnic i la millora de la il路luminaci贸, “sempre respectant la flora i fauna que conviu a l’espai natural”. En aquest sentit, tamb茅 es preveu millorar la seguretat al pont del Millars, en col路laboraci贸 amb l’Ajuntament d’Almassora, on s’instal路lar脿 aquest tipus d’il路luminaci贸 sostenible i s’ampliar脿 l’espai per a vianants i bicicletes.

Els punts 8 i 9 del pla compten amb actuacions de millora i potenciaci贸 del paratge des del punt de vista tur铆stic, en coordinaci贸 amb el Consorci del Millars, tant a la zona del riu com en altres punts del Termet, per als quals tamb茅 s’han iniciat gestions amb l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme que pr貌ximament es definiran.

Finalment, l’alcalde destaca el refor莽 amb personal de neteja i manteniment, especialment en moments de major 煤s (com la temporada estival o de Pasqua) i tamb茅 la creaci贸 de la nova pla莽a de l’ermit脿, ja en marxa.
“Des de l’Ajuntament intentem administrar cada euro amb responsabilitat, perqu猫 el Termet 茅s la piscina, la terrassa i el jard铆 de qui no en t茅, 茅s el parc de tots, el gimn脿s a l’aire lliure de molts ve茂ns, i volem que els impostos dels ciutadans repercutisquen directament en el seu benestar i en la seua qualitat de vida”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.