fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real impulsa un Pla de millora contínua del Termet amb noves actuacions en una desena d’àrees

Vila-real impulsa un Pla de millora contínua del Termet amb noves actuacions en una desena d’àrees

L’equip de govern, que va trobar el paratge ‘abandonat’ fa sis anys, ha invertit ja més de tres milions d’euros en intervencions per a la seua posada a punt i en la creació de noves infraestructures a disposició de tots els veïns.

L’Ajuntament de Vila-real impulsarà un Pla de millora contínua del Termet amb noves actuacions que es desenvoluparan en 10 blocs diferents per a donar una cobertura integral a totes les necessitats del paratge, amb l’objectiu de seguir contribuint a la seua evolució, modernització i potenciació turística “perquè sempre estiga en les millors condicions per als veïns, que són els seus veritables propietaris”.

L’alcalde, José Benlloch, acompanyat pels regidors de Termet, Rosario Royo, i Serveis Públics, Francisco Valverde, ha presentat el projecte, que s’executarà de manera progressiva en els pròxims temps i que pretén ser la continuació del Pla de recuperació posat en marxa el 2011 i que en estos últims anys ha invertit més de tres milions d’euros en accions de recuperació. Tant Royo com Valverde, principals encarregats de les àrees que han intervingut en estes millores, destaquen la restauració de les pintures de la coveta; la inauguració de la nova piscina del Termet; la creació del circuit de running i el túnel d’accés a la pineda; la instal·lació d’una zona d’aparells de gimnàstica; la posada en marxa del carril bici, o la creació de la platja del Millars, que se sumen a l’obertura del restaurant El Molí com a nou Centre de Congressos i a múltiples intervencions urgents en edificis com la sala de les Cavallerisses, el Molí, la capella i el Museu Etnològic, els jocs infantils i els bancs i taules a la zona de la pineda o la fibra òptica, que han comptat amb empreses locals.

“Ara que ja hem realitzat este seguit d’actuacions de millora, actualització i recuperació i el paratge ja està fora de perill de l’abandonament, volem anar un pas més enllà i aplicar la filosofia de la millora contínua i aconseguir, no només seguir millorant la qualitat de vida dels veïns, sinó generar oportunitats per a tots”, explica Benlloch.

En primer lloc, està previst millorar les instal·lacions esportives, entre elles el circuit de running, amb un innovador material més resistent i ergonòmic per a corredors i la resta de persones que fan ús del camí, que s’espera que es faça a finals d’any o inicis del 2018, punt en el qual es troba també prevista la instal·lació d’un nou gimnàs a l’aire lliure, per a donar resposta a l’alta demanda.

També es preveu la realització d’actuacions de minimització de l’impacte de vehicles de motor amb l’habilitació d’un nou aparcament en un solar enfront del restaurant El Termet, gràcies a l’acord assolit amb els propietaris, una alternativa que “ofereix moltes possibilitats també a l’hora de realitzar esdeveniments”. També, en la mateixa línia, s’incrementa i millora la senyalització i la seguretat del carril bici, amb nous pilons homologats més resistents i que ofereixen major visibilitat nocturna.

El pla preveu la millora de les instal·lacions del Centre de Congressos el Molí per organitzar jornades i altres tipus d’activitats i també compta amb un estudi de reordenació dels usos del Museu Etnològic i la millora de l’Alberg Municipal, que “serà a mig termini i que comptarà amb un debat amb els ens i sectors implicats”.
Els punts 5 i 6 se centren en la millora i ampliació d’espais d’oci infantil -en la pineda i també al passeig de Botànic Calduch- i en la construcció de més taules i espais de pícnic i la millora de la il·luminació, “sempre respectant la flora i fauna que conviu a l’espai natural”. En aquest sentit, també es preveu millorar la seguretat al pont del Millars, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Almassora, on s’instal·larà aquest tipus d’il·luminació sostenible i s’ampliarà l’espai per a vianants i bicicletes.

Els punts 8 i 9 del pla compten amb actuacions de millora i potenciació del paratge des del punt de vista turístic, en coordinació amb el Consorci del Millars, tant a la zona del riu com en altres punts del Termet, per als quals també s’han iniciat gestions amb l’Agència Valenciana de Turisme que pròximament es definiran.

Finalment, l’alcalde destaca el reforç amb personal de neteja i manteniment, especialment en moments de major ús (com la temporada estival o de Pasqua) i també la creació de la nova plaça de l’ermità, ja en marxa.
“Des de l’Ajuntament intentem administrar cada euro amb responsabilitat, perquè el Termet és la piscina, la terrassa i el jardí de qui no en té, és el parc de tots, el gimnàs a l’aire lliure de molts veïns, i volem que els impostos dels ciutadans repercutisquen directament en el seu benestar i en la seua qualitat de vida”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.