fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real impulsa una campanya que oferir脿 informaci贸 d’inter猫s per als propietaris d’establiments p煤blics

Vila-real impulsa una campanya que oferir脿 informaci贸 d’inter猫s per als propietaris d’establiments p煤blics

La Policia Local passar脿 per bars, restaurants, pubs i discoteques per a informar sobre els requisits legals que han de complir els locals i aclarir possibles dubtes.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de Vila-real engegar脿 els pr貌xims dies una nova campanya que oferir脿 informaci贸 d’inter猫s per a propietaris i responsables d’establiments p煤blics amb l’objectiu de fer-los coneixedors de la normativa que afecta el funcionament dels seus negocis i de les seues obligacions i els requisits legals que han de complir, a m茅s d’aclarir dubtes.

La regidora de l’脿rea, Silvia G贸mez, ha presentat la iniciativa, acompanyada per l’intendent cap de la Policia Local, Jos茅 Ram贸n Nieto, i per l’oficial responsable de la Unitat de Control d’Establiments i Consum (UCECO), Alfonso Monfort, que ha explicat que, seguint el lema Una altra forma de fer policia, els encarregats de passar pels locals recordaran l’obligatorietat que els cartells de limitaci贸 d’acc茅s per edat, horari d’obertura i tancament del local, la prohibici贸 de fumar a l’interior, aix铆 com les llic猫ncies, exist猫ncia de fulls de reclamacions, les normes particulars i altres elements estiguen visibles i siguen llegibles des d’exterior i interior.

Tamb茅 s’informar脿 sobre on ha d’estar la documentaci贸 com la declaraci贸 responsable o Llic猫ncia d’Activitat, l’asseguran莽a obligat貌ria, els fulls de reclamacions i tamb茅 la de la terrassa, si es disposa d’ella. Les begudes alcoh貌liques, l’aforament m脿xim, l’entrada a menors de 16 anys, la instal路laci贸 de castells inflables o altres eventuals i les assegurances s贸n altres punts que tractar脿 la campanya informativa, juntament amb el tema dels horaris, tant d’obertura com de tancament segons el tipus d’establiment. “Este 茅s un dels temes que m茅s preocupa els ve茂ns que ens fan arribar les seues queixes i tamb茅 la seguretat relacionada amb la instal路laci贸 d’elements com castells inflables, ja que est脿 en joc el benestar dels usuaris, sempre menors d’edat”, explica l’oficial. A m茅s, la campanya aborda les difer猫ncies entre la reserva i el dret d’admissi贸 i el servei espec铆fic d’admissi贸 i tamb茅 tracta sobre les normes que han de complir els locals quant a seguretat privada, els equipaments sanitaris, la protecci贸 contra incendis, l’acc茅s per a discapacitats o la venda de tabac.

“En moltes ocasions, en acudir a un local i demanar la documentaci贸, trobem que molts empresaris no la tenen disponible, ja que est脿 en mans del seu gestor, cosa que no hauria d’oc贸rrer”, indica Monfort, i assenyala que en el d铆ptic que es facilitar脿 als interessats, “es recorda que els extintors en cap cas poden estar caducats o no respectar la normativa i tampoc est脿 permesa la venda de tabac a menors, ja que moltes m脿quines de venda no tenen el corresponent comandament d’activaci贸”.

Tal com explica la regidora de l’脿rea, la campanya se centrar脿 en tot tipus de locals, especialment en bars, restaurants, pubs i discoteques i altres regulats per la Llei 14/2010 de 3 de desembre, de la Generalitat, d’Espectacles P煤blics, Activitats Recreatives i Establiments P煤blics. “Per damunt de tot, 茅s una campanya informativa, ja que en cap moment se cerca sancionar a ning煤, sin贸 fomentar la seguretat”, apunta.

Per la seua banda, l’intendent cap, Jos茅 Ram贸n Nieto, assenyala que “茅s important que tots els empresaris coneguen la normativa i les conseq眉猫ncies de no complir-la” i anuncia que “encara que comen莽a en dates nadalenques, l’objectiu 茅s estendre la campanya durant la resta de l’any i fer seguiment perqu猫 tots els locals estiguen al dia i complisquen de manera escrupolosa les ordres i la normativa vigent”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.