fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real incorpora més del 80% de les propostes de l’oposició del pressupost del 2017 després del seu estudi

Vila-real incorpora més del 80% de les propostes de l’oposició del pressupost del 2017 després del seu estudi

Benlloch destaca que gran part de les esmenes ja estaven contemplades, tot i que ara, fruit del diàleg i del consens, quedaran millor especificades sobre el paper

L’equip de govern de Vila-real, format per PSPV-PSOE i Compromís per Vila-real, incorporarà al pressupost municipal de 2017 més del 80% de les propostes presentades pels grups de l’oposició en la darrera Junta de Portaveus, després de realitzar un estudi detallat de les mateixes i de la seua viabilitat.

Així ho ha anunciat el primer edil, José Benlloch, que ha destacat que moltes de les idees aportades per PP i Ciutadans ja estan contemplades en els comptes, tot i que en partides genèriques, per la qual cosa ha mostrat la voluntat del seu equip de reflectir-les d’una manera més específica. Així mateix, l’equip de govern s’ha compromès incorporar algunes de les esmenes “sempre que s’estudien prèviament, ja que se’ns han fet arribar sense una memòria o valoració econòmica acotada del projecte”.

“És molt fàcil demanar l’obertura d’un carrer i valorar simplement els treballs, però oblidar-se de pensar en quant costa l’expropiació de terrenys, de qui són o si és possible dur a terme ara aquesta intervenció”, explica, “no obstant açò, ho inclourem amb el compromís d’estudiar-ho i, si és possible, es durà a terme”.
D’altra banda, Benlloch també ha posat l’accent en un altre apartat de les esmenes entre les quals es troben “idees bones que també estaven ja previstes, però que s’anaven a realitzar una vegada tinguérem la previsió de romanents”. “Com ja hem demostrat, tenim una absoluta disposició al diàleg i al consens i per açò, hem decidit que alguns dels treballs que ens demanen seran incorporats des del principi dins del capítol d’Imprevists i no classificats, on reservarem 50.000 euros que serviran per a incloure diverses iniciatives”, apunta. Amb aquest import es podrà realitzar un pla de reforestació del paratge del Termet; es millorarà l’actual portal de transparència, “sempre seguint les normes i recomanacions dels tècnics municipals i respectant la Llei de Protecció de Dades”; es rubricarà un conveni directe amb Afervil; s’elaborarà el pla territorial d’emergències de Protecció Civil, i es crearà una partida per a contractar una auditoria sobre la situació del PAI Madrigal.

“Són moltes les exigències que han plantejat tots dos partits de l’oposició, que en cap moment han especificat d’on hem de traure els diners”, assenyala Benlloch, “açò sí, volen fer més coses i gastar més, però ingressant menys i açò és directament demanar-nos que fem màgia o un miracle”. Per açò, i encara que gran part de les propostes realitzades han pogut ser incloses, hi ha hagut unes altres que s’han descartat per ser incompatibles a nivell legal, ja que “plantegen problemes a nivell de competències”.

Malgrat tot, Benlloch s’ha mostrat “molt satisfet” amb la reunió mantinguda prèviament amb tots els representants polítics i, tot i que considera que “el més probable és que no tinguem el vot favorable de cap dels dos partits, ni tan sols l’abstenció, no hi ha pràcticament res en el que estiguem en desacord”.

“Cada cosa porta el seu temps, ja que no es pot fer tot en un mateix exercici, especialment si tenim en compte que encara no s’han solucionat els empastres urbanístics del PP i que és fonamental seguir avançant, però amb responsabilitat, equilibri i prudència, i gastant només en allò que puguem pagar”, destaca Benlloch, al mateix temps que afirma que l’equip de govern seguirà mantenint la seua màxima de diàleg permanent amb la societat civil, organitzat a través de les eines de participació ciutadana, i també amb l’oposició, “ja que junts podem arribar més lluny”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.